Kansainvälinen & monikulttuurinen toiminta

Taidetyöpajan EVS-nuorten blogi

Tämä on Jyväskylän nuorisopalveluiden Nuorten taidetyöpajalaisten blogi KV-toiminnasta. Ensimmäiset vapaaehtoiset lähtivät EVS:ssään (European Voluntary Service) Unkariin ja Saksaan maaliskuussa 2018.

EVS on osa Euroopan komission Youth in Action - ohjelmaa, joka rahoitetaan pääosin Erasmus+-tuella.

Kv- toiminnan yhteyshenkilö

Janos Lak p.050 311 8621

 

 

EVS-vapaaehtoistyö

Nuorten taidetyöpajalta voi lähteä European Voluntary Service (EVS) -vapaaehtoistyöhön Saksaan ja Unkariin.

Lähtijät saavat Nuorten taidetyöpajalta valmennuksen lähtöön. Myös vapaaehtoistyöjaksoa ja paluuta tuetaan vahvasti. Nuorten Taidetyöpajalla järjestetyssä valmennuksessa nuoret saavat  mm. kielen opetusta, vahvistusta vapaaehtoistyössä tarvittaviin taitoihin ja ymmärrystä kulttuurienvälisiin kohtaamisiin. Lähtövalmennuksessa käytetään mm. seikkailukasvatuksen ja improvisaation menetelmiä.   

Nuoria tuetaan järjestelemään elämäänsä niin, että puoli vuotta kestävä vapaaehtoistyö Unkarissa tai Saksassa olisi onnistunut. Nuorilla on mahdollisuus kuukautta ennen vapaaehtoistyön alkua käydä etukäteisvierailulla (APV) vapaaehtoistyöpaikoissaan.

EVS on osa Euroopan komission Youth in Action – ohjelmaa, joka rahoitetaan pääosin Erasmus+ -tuella. Vapaaehtoistyö on palkatonta ja kokopäiväistä. Osallistujat saavat EVS - vaihtojaksosta Youthpass - todistuksen. Vaihtoon haetaan ottamalla yhteyttä Nuorten Taidetyöpajan kv-toiminnan yhteyshenkilöön.

 


 

Kv- toiminnan yhteyshenkilö

Janos Lak p.050 311 8621