Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunki > Nuoriso > Kasvun maisema > Perusopetuksen Ysiplus-paja

Ysiplus-paja

Kasvun maisema-hankkeen Ysiplus-pajalla voi suorittaa peruskoulun puuttuvia opintoja 9. luokan jälkeen. Ysiplus-pajan toiminta perustuu jokaisen oppijan henkilökohtaiseen kohtaamiseen ja aktiiviseen vuorovaikutukseen. Opetus toteutetaan toiminnallisin menetelmin ja jokaisen pajalaisen yksilöllisiä vahvuuksia tuetaan yhteisöllisen ja osallistavan toimintakulttuurin avulla. Toiminta pohjautuu nuorten taidetyöpajatoiminnan periaatteisiin.

Ysiplus-pajalle osallistuvilta nuorilta edellytetään motivaatiota ja sitoutumiskykyä taidetyöpajan toimintamalliin, joka painottaa kannustavaa, yksilöllistä ja toiminnallista työskentelyä voimauttavassa ympäristössä. Ryhmään osallistutaan se aika, jonka opintojen loppuun saattaminen ja pajaohjelmaan kuuluva jatko- ja muu ohjaus vaativat.

Pajatoimintaa vetää kaksi erityisopettajaa, joilla on osaaminen ja pätevyys pajamuotoisen perusopetuksen toteuttamiseen.

Ysiplus-paja toimii Matarassa Nuorten Taidetyöpajan yhteydessä

Hakeminen

Ysiplus-pajalle voivat hakea 15-29-vuotiaat nuoret, joilta on jäänyt 9. luokan jälkeen peruskoulun päättötodistus puuttumaan. Ryhmään valitaan oppilaat non-stop-periaatteella ja ryhmän koko on 8 oppilasta. Haku tapahtuu ottamalla yhteyttä pajaohjaajiin.

Yhteystiedot

Katrianna Mikkonen, p. 014 266 7286
katrianna.mikkonen(at)jkl.fi

Eeva Willberg, p. 014 266 2816
eeva.willberg(at)jkl.fi

Osoite: Matarankatu 6, 40100 Jyväskylä

taidetyöpaja

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 Sivun alkuun Tietoa sivustosta