Kasvun maisema -hanke

Ajankohtaista hankkeessa:

Kasvun maisema -hankkeen hankejulkaisu on ilmestynyt!
Kasvun maisema - Yhteisöllisyyttä, osallisuutta ja kokonaisvaltaista kohtaamista (pdf, 3 Mt).

Kasvun maisema - Nuoren hyvinvointi kokonaisvaltaisen kohtaamisen, yhteisöllisyyden ja osallisuuden tuloksena -seminaari pidettiin Jyväskylän Paviljongissa keskiviikkona 2.10.2019. 

Seminaarivideot:

Seminaaripresentaatiot:

Kasvun maisema (5/2017-5/2020) oli laaja ESR-hanke, jossa luotiin toimintamalleja nuoren yksilöllisen polun vahvistamiseen yhteistyössä eri hallinnonalojen, oppilaitosten, työelämän sekä kolmannen sektorin kanssa. Toiminta perustui työpajapedagogiikkaan ja siinä hyödynnettiin Jyväskylän nuorten taidetyöpajassa kehitettyä kokonaisvaltaista pajamallia.

Kasvun maiseman työpajatoimintaa järjestettiin 15-29-vuotiaille jyväskyläläisille nuorille. Toiminta erosi perinteisestä työpajatoiminnasta siinä, että viisi Kasvun maiseman työpajaa perustetaan toisen asteen ammatillisen ja lukiokoulutusten, perusopetuksen ja opiskelija-asuntolan yhteyteen. Nuorille tarjottiin tukea sosiaalisissa tai opintoihin liittyvissä tilanteissa, arjen ja elämän taitojen oppimisessa sekä työllistymisessä.

Hankkeessa kertyneet tulokset olivat erittäin positiivisia ja hankkeessa kehitetyt valmennusmallit vakinaistettiin pääosin hankkeen päättyessä 30.4.2020.

 

Asiasanat: