Kasvun maisema -hanke

Ajankohtaista hankkeessa:

Kasvun maisema -hankkeen hankejulkaisu on ilmestynyt!
Kasvun maisema - Yhteisöllisyyttä, osallisuutta ja kokonaisvaltaista kohtaamista (pdf, 3 Mt).

Kasvun maisema - Nuoren hyvinvointi kokonaisvaltaisen kohtaamisen, yhteisöllisyyden ja osallisuuden tuloksena -seminaari pidettiin Jyväskylän Paviljongissa keskiviikkona 2.10.2019. 

Seminaarivideot:

Seminaaripresentaatiot:

Kasvun maisema on laaja ESR-hanke (5/2017-4/2020), jossa luodaan toimintamalleja nuoren yksilöllisen polun vahvistamiseen yhteistyössä eri hallinnonalojen, oppilaitosten, työelämän sekä kolmannen sektorin kanssa. Toiminta perustuu työpajapedagogiikkaan ja siinä hyödynnetään Jyväskylän nuorten taidetyöpajassa kehitettyä kokonaisvaltaista pajamallia.

Kasvun maiseman työpajatoiminta on tarkoitettu 15-29-vuotiaille jyväskyläläisille nuorille. Toiminta eroaa perinteisestä työpajatoiminnasta siinä, että kuusi Kasvun maiseman työpajaa perustetaan toisen asteen ammatillisen ja lukiokoulutusten, perusopetuksen ja opiskelija-asuntolan yhteyteen. Nuorille tarjotaan tukea sosiaalisissa tai opintoihin liittyvissä tilanteissa, arjen ja elämän taitojen oppimisessa sekä työllistymisessä.

Hanke toimii viimeistä toimintakauttaan ja kertyneet tulokseet ovat olleet erittäin positiivisia. Hankkeen jälkeen hankkeessa kehitettyjä valmennusmalleja tullaan suurelta osin vakinaistamaan.

 

Asiasanat: