Hyppää pääsisältöön
Kuva
Lapsi hymyilee vatsallaan lattialla

Jyväskylässä päiväkotiin, perhepäivähoitoon, varhaiskasvatuksen kerhoihin ja esiopetukseen haetaan sähköisesti. 

Uudet asiakkaat: Sähköinen hakemus ja maksulaskuri

Palvelu ei edellytä tunnistautumista. Palvelun tuetut selaimet: Chrome ja Firefox (viimeisin versio), Edge Chromium 80+.

 • Hakemus kunnalliseen ja yksityiseen varhaiskasvatukseen, esiopetukseen tai kerhoon
 • Siirtohakemus kunnallisen varhaiskasvatus- tai kerhopaikan vaihtamiseen
 • Arvio asiakasmaksusta valtakunnallisten maksusääntöjen mukaan 1.8.2021 (ei sisällä Jyväskylän viisi-portaisia tuntirajoja).
 • Palvelusetelihakemus yksityiseen varhaiskasvatukseen tai kerhoon. Hakemuksen voi tehdä, kun hoitopaikka on varmistunut.
 • Sähköisen tiedoksiannon hyväksyminen, jolloin päätöksen valmistumisesta tulee sähköposti- ja/tai tekstiviesti molemmille huoltajille. Päätöksen voi nähdä ja tulostaa tunnistautumalla palveluun alla olevan linkin kautta.

Nykyiset asiakkaat: Tunnistautumista vaativat sähköiset palvelut 

Palvelun käyttö edellyttää tunnistautumista Suomi.fi-tunnistuspalvelun kautta sekä voimassa olevaa varhaiskasvatuksen asiakkuutta. Tunnistustavaksi voit valita pankkitunnistautumisen, mobiilivarmenteen tai varmennekortin. Palvelun tuetut selaimet: Chrome ja Firefox (viimeisin versio), Edge Chromium 80+.  

 • Hakemus kunnalliseen ja yksityiseen varhaiskasvatukseen, esiopetukseen tai kerhoon
 • Siirtohakemus kunnallisen varhaiskasvatus- tai kerhopaikan vaihtamiseen
 • Yhteystietojen muuttaminen
 • Arvio asiakasmaksusta valtakunnallisten maksusääntöjen mukaan 1.8.2021
 • Korkeimman asiakasmaksun hyväksyminen
 • Tuloselvitysten ja muiden liitteiden lähettäminen 
 • Hoitopaikan irtisanominen (katkaisee hoitosuhteen, jolloin uutta paikkaa on haettava voimassa olevien hakuehtojen mukaisesti).
 • Yksityisen varhaiskasvatuspaikan tai palveluntarpeen vaihtuessa uusi palvelusetelihakemus ja/tai esiopetushakemus
 • Sähköisen tiedoksiannon hyväksyminen, jolloin päätöksen valmistumisesta lähetetään sähköposti ja/tai tekstiviesti molemmille huoltajille.

Tieto Edu sovellus

Jyväskylän kunnallisissa päiväkodeissa ja perhepäivähoitajilla olevien lasten hoitoaikojen varaukset, poissaolot ja loma-aikojen hoidontarpeet ilmoitetaan Tieto Edu -sovelluksen kautta. Tieto Edulla huoltaja tekee hoitoaikojen varaukset ja poissaolojen ilmoittamiset. Sovelluksen kautta voi seurata toteutuneiden hoitoaikojen kertymistä. Tieto Edu- sovelluksen kautta voi lähettää ja vastaanottaa viestejä sekä lukea varhaiskasvatuksen lähettämiä tiedotteita.   

Tieto Edu mahdollistaa, että molemmat huoltajat pääsevät tekemään hoitoaikavarauksia, myös huoltaja, jonka luona lapsi ei ole kirjoilla.

Huoltajat voivat asioida Tieto Edu -järjestelmässä mobiili- tai web-sovelluksissa. Mobiilisovellus on ladattavissa iOs tai Android-puhelinten sovelluskaupasta. Tunnistautuminen sovellukseen tapahtuu Suomi.fi tunnistautumisen kautta joko pankki- tai mobiilitunnistautumisella. Ainostaan virallisilla huoltajilla on mahdollisuus käyttää sovellusta. Järjestelmän selaimella toimiva web-sovellus toimii parhaiten Chrome tai Firefox -selaimilla. Tieto Edu -järjestelmä on toteutettu suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Tieto Edu websovellus

Tieto Edu käyttöohjeet huoltajalle

Opasvideoita Tieto Edun käyttöön:

Henkilötietojen käsittely

Palvelujohtaja toimii palvelualueen henkilörekisterien vastuuhenkilönä. Tietosuojaselosteet ovat nähtävillä päiväkodeissa ja palveluohjauksessa. Asiakkaalla on oikeus tarkistaa itseään koskevat tiedot. Tietosuojaseloste (pdf)

Varhaiskasvatuslain (540/2018) mukaan kunnalla on velvollisuus tallentaa Varhaiskasvatuksen tietovarantoon (Varda) tiedot varhaiskasvatuksessa olevista lapsista ja heidän huoltajistaan, varhaiskasvatustoimijoista ja toimipaikoista sekä henkilöstöstä. Lisätietoja Varhaiskasvatuksen tietovaranto Varda.