Skeittipaikat

Kaupungin ylläpitämät skeittialueet tarjoavat käyttäjilleen turvallisia ja varusteiltaan toimintaan suunniteltuja harrastuspaikkoja. Skeittipalvelujen nykytilaa ja tulevaisuutta on selvitetty viherpalveluohjelmassa.

Skeittipaikkoja käsittelevä viherpalveluohjelman osa löytyy Viherpalveluohjelma-sivulta.

Viime vuosien aikana rakennettujen rullalautailualueiden koko vaihtelee 700 – 1500 neliön välillä. Ne on toteutettu yhteistyössä harrastajien kanssa. Jyväskylässä toimii myös aktiivinen harrastajayhdistys Jyväskylän rullalautailijat ry.

Skeitti- ja trialhalli

Skeittipuistot

Mannilan toimintapuisto 

Rhinon kalustein varustettu skeittialue, joka rakennettiin vuonna 2003.
Tiilitie 2, 40200 Jyväskylä

Lohikosken toimintapuisto 

Skeittialueella on Lions Clubin rakentamia ja kaupungille lahjoittamia skeittikalusteita. Skeittaamiseen varattua aluetta on myös paranneltu maastoa muotoilemalla. Tämä alue on valmistunut vuonna 2004.
Haavikkotie, 40250 Jyväskylä

Yrttisuon toimintapuisto

Skeittipuisto valmistui vuonna 2005. Se on suurehko, lähes yksinomaan maastonmuotoilulla ja kiinteillä kalusteilla toteutettu skeittialue.
Kekkolantie 18, 40520 Jyväskylä

Sepänpuisto

Kävelymatkan päässä Jyväskylän keskustasta sijaitseva Sepänaukion kaupunkiskeittipuisto kunnostettiin vuonna 2008 yhdessä skeittiharrastajien kanssa. Tätä kuuluisaa kaupunkiskeittipuistoa suihkulähteineen ja laajoine kesäkukkaistutuksineen ei ole alun perin rakennettu ollenkaan skeittaamista varten. Puiston pinnoitteita on vaihdettu paremmin skeittaukseen soveltuviksi. Puistossa on muutakin toimintaa, kuten suosittu ulkokirpputori kesäviikonloppuisin.

Nisulankatu 78, 40720 Jyväskylä

Skeittipaikat

Mattilanniemi

Mattilanniemen uimarannan läheisyydessä sijaitsee pienimuotoinen skeittialue. Huonokuntoinen ramppi on poistettu joulukuussa 2020. Harrastajien kanssa suunnitellaan uutta ramppia, joka on tavoitteena toteuttaa vuonna 2021.

Mäyrämäki

Mäyrämäessä Keltinmäen koulun oppilaat suunnittelivat pienen skeitti ja miittipuiston. Paikka löytyy Mäyrämäen kentän paikoitusalueelta. 

Tammirinne

Tammirinteen skeittipaikka leikkipaikan välittömässä läheisyydessä.
Jyskäntie 4, 40420 Jyväskylä

Skeittipaikkojen säännöt

Skeittaaminen tapahtuu harrastajien omalla vastuulla. Suojaimien käyttö on suositeltavaa.

Skeittipuistoissa tai –alueilla saa skeitata kello 8.00 – 22.00 välisenä aikana.

Harrastajat huolehtivat omalta osaltaan alueen yleisestä siisteydestä. Roskat laitetaan roska-astioihin.

Skeittikalusteita ei saa siirtää alueiden ulkopuolelle.