Hyppää pääsisältöön
Kuva
Nainen ja lapsi ihastelee kukkia
Pääsisältö

Kankaan alueen kehittämisen raamit ja arvot ovat syntyneet jyväskyläläisten sydämissä. Kaupunkilaiset pääsivät kertomaan toiveensa ja unelmansa Kankaan alueen kehittämiseksi, ja näistä ideoista jalostuivat alueen teemat Vihreä, Jalka, Sydän ja Kestävä.

Vihreä

Kangas on turvallinen, vihreä ja viihtyisä kaupunginosa, josta kuka tahansa voi tulla nauttimaan ja hakemaan virkistystä ja elämyksiä. Luonto on lähellä eri muodoissaan. Kankaalla on runsaasti piha- ja puistoalueita, ja aivan naapurissa virtaa Tourujoki luontopolkuineen. Kangas tarjoaakin asukkaille, yrityksille, kaupunkilaisille ja vieraille iloa, mielenrauhaa ja hyvää oloa.

Jalka

Kankaan julkista liikennettä ja kevyen liikenteen reittejä kehitetään koko ajan. Tavoitteena on, että Kankaalla voi liikkua ja käydä töissä myös jalan ja pyörällä, ja arki sujuu mukavasti myös ilman omaa autoa. Pysäköinti on keskitetty hallitusti ja kestävästi pysäköintitaloihin. Näin pihat ja tienvarret jäävät ihmisten virkistys- ja vapaa-ajan käyttöön.

Sydän

Kangas on yhteisöllinen asuinalue, jossa asutaan, opiskellaan ja tehdään töitä eri elämänvaiheissa. Ihmisen kokoinen ja näköinen kaupunginosa on myös tapahtumien keskus, jossa yhtenä kaikille avoimena kohtaamispaikkana toimii Vanha paperitehdas. Kangas yhdistää asumisen, opiskelun, palvelut ja työpaikat, ja siksi alue sykkii elämää ja elämyksiä vuoden ympäri.

Kestävä

Kankaasta kehittyy hiilineutraali kaupunginosa, jossa tuotetaan uusiutuvaa energiaan omaan ja mahdollisesti myös muiden käyttöön. Urbaanin asuin-, palvelu- ja yritysalueen asukkaita, suunnittelijoita, rakentajia ja yrittäjiä yhdistävät samat arvot: ekologinen elämäntapa, vastuullinen kuluttaminen, luonnosta huolehtiminen ja kestävä kehitys.