Hyppää pääsisältöön
Kuva
Näyttely arkiston taustakuva 5
Pääsisältö

16.6.–17.9. 2006 Holvin alagalleria

Anna-Liisa Hakkaraisen rinnakkaisnäyttelyssä tutkitaan värin kokemusta. Miten ihmiset ovat pyrkineet jäsentämään ja käyttämään väriä kulttuurisissa yhteyksissä sekä minkälaisia merkityksiä värillä on keskisuomalaisille taiteilijoille. Anna-Liisa Hakkaraisen, Juhani Petäjäniemen, Arja Karppinen-Rekolan, Timo Sälekiven, Virpi Lehdon, Pertti Karjalaisen, Kirsi Tapperin ja Katri Ratilaisen omat väriympyrät kertovat taiteilijoille itselleen tärkeistä väreistä.

Näyttelyn toteutukseen on osallistunut joukko Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitoksen opiskelijoita. He ovat koonneet näyttelyyn esimerkkejä erilaisista värijärjestelmistä. Mukana on mm. Aristoteleen ja Ittenin väriympyrät, Intiasta kotoisin olevat sakrat ja ihmisen eri temperamentit väreinä. Näyttelyssä voi tutustua myös värijärjestelmiin, jotka vaikuttavat ihmisten jokapäiväiseen elämään kuten TV-monitoreista tuttu RGB-järjestelmään.

Näyttelyssä ja työpajoissa voit itse kokeilla värien sekoittumista optisesti värihyrrien avulla, kemiallisesti sekoittamalla eri väripigmenttejä ja fysikaalisena ilmiönä valon avulla. Syksyllä näyttelystä muokataan lainattava versio keskisuomalaisten päiväkotien, koulujen ja oppilaitosten käyttöön. Projektin toteutuksessa ovat olleet mukana opiskelijat Jussi Hernesniemi, Katri Myllynen, Riina Kuusimäki, Outi Päivinen, Sanna Ollinkoski, Elina Männikkö, Mikko Miettinen, Maija Lounasto, Maria Ruotsalainen, Kalle Sumelles ja Timo Perälä. Ohjaavana opettajana heillä on toiminut Mirja Ovaska.

Lisätietoja: Museolehtori Sirpa.Turpeinen@jkl.fi p. 014 626 852

 

Asiasanat:  
taidemuseo
näyttely
arkisto