Hyppää pääsisältöön
Kuva
Näyttely arkiston taustakuva 5
Pääsisältö

17.9.-26.10.2008 Holvi alagalleria

 

”Synnytys, imetys, lapsen kuolema ja lapsettomuus” Ovat merkittäviä, elämän ytimessä olevia kokemuksia, jopa niin ytimessä, ettei niille löydä aina sanoja.

Elämän syntyminen, sen varhainen menetys tai sen syntymättä jääminen ovat kouraisseet syvältä naisten ruumiillista ja henkistä kokemusmaailmaa niin menneessä maailmassa kuin nykyisinkin. Myös mies kokee uuden elämän syntymisen äärellä ihmisenä olemisensa sisimpiä kokemuksia. Näitä ydinkokemuksia esiintyy kuitenkin harvoin kuvataiteissakaan ja juuri siksi niitä lähdettiin etsimään.

Näyttely tarjoaa mahdollisuuden peilata näitä hyvin intiimejä kokemuksia taiteen kautta eri näkökulmasta ja julkiseen tilaan tuotuina myös yhteisöllisesti

Aloite näyttelystä on tullut Kaija-Leena Kaijaluodolta, joka työssään psykologina on kohdannut paljon juuri näistä teemoista nousevia erilaisia tunteita, joita kuitenkin käsitellään harvoin julkisesti. Näyttelyn teokset on koottu taiteilijoilta, yksityisistä ja julkisista taidekokoelmista.

Lue tästä Kaija-Leena Kaijaluodon ajatuksia näyttelyn kokoamisesta.

 

Näyttelyssä mukana olevat taiteilijat:

Marjatta Hanhijoki
Maija Helasvuo
Anders Holmqvist
Mauno Honkanen
Anita Jensen
Susanna Joutsimäki
Veikko Kiljunen
Ulla Lautamaja
Outi Markkanen
Päivi Meriläinen
Teemu Mäki
Minja Revonkorpi
Eino Viikilä
Ulla Virta
Matti Visanti

Näyttelyn yhteydessä kokoontuu terapiaryhmiä, joissa osallistujat työstävät kokemaansa taideterapeutin ja psykologin ohjauksessa, päämääränä voimaantuminen taiteen keinoin. Ryhmät muodostetaan teemoista synnytys, imetys, lapsettomuus ja lapsen kuolema. 
Ilmoittautuminen 19.9. mennessä psykologi Kaija-Leena Kaijaluodolle, puh. 040 508 26 56 tai kaija-leena.kaijaluoto@elisanet.fi 
Lisätietoja terapiaryhmistä

Näyttelyn oheisohjelma:

pe 10.10. klo 16.30 teehetki Kaija-Leena Kaijaluodon kanssa
pe 3.10. ja 17.10. klo 16.30 Kohdullinen, Katja Holopaisen ääni- ja liikeimprovisaatio

Näyttelyyn ja oheisohjelmiin on vapaa pääsy!

Lisätietoja:
Jyväskylän taidemuseo
museolehtori Sirpa Turpeinen, p. (014) 626 852

Asiasanat:  
taidemuseo
näyttely
arkisto