Hyppää pääsisältöön
Kuva
Näyttely arkiston taustakuva 5
Pääsisältö

12.6.–27.9.2009
Jyväskylän taidemuseon Holvi

 

Graphica Creativa on vanhin kansainvälinen säännöllisesti järjestettävä grafiikkanäyttely Pohjoismaissa. Jyväskylässä 12. kerran esillä oleva näyttely etsii tällä kertaa uusia ja mielenkiintoisia yhteistyöprojekteja, joissa taidegraafikot ovat olleet mukana.

Lähes 120 hakemuksen joukosta näyttelyyn valittiin 18 projektia, joista osa toteutetaan varta vasten näyttelyä varten. Taiteilijat tulevat Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Saksasta, Hollannista, Belgiasta, Iso-Britanniasta, Irlannista, USA:sta, Kanadasta, Koreasta ja Kiinasta.

Näyttelyssä tulee olemaan esillä grafiikkaa yhdistettynä tanssiin, musiikkiin, valokuvaan, videotaiteeseen ja kirjallisuuteen. Yhteistyökumppaneina ovat taiteilijoiden lisäksi sosiaalihistorioitsija, kiviseppä ja taidekriitikko. Näyttelyn järjestävät Jyväskylän taidemuseo ja Luova Grafiikka ry. Lisäksi triennaaliin liittyy erikoisnäyttely Galleria Harmoniassa, jossa on esillä kaksi kansainvälistä taidegraafikoiden välistä yhteistyöprojektia.

 


Oheisohjelmaa

Grafiikan nonstop - Yleisötyöpajat, Jyväskylän taidemuseon Holvi, Taika-tila

Työpajoissa kokeillaan grafiikan eri menetelmiä. Osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta grafiikan tekemisestä. Pajoihin ei ole ennakkoilmoittautumista, mutta mukaan mahtuu kerrallaan 10-12 henkilöä. Materiaalimaksu 5 €
12.6.–29.8. Keskiviikosta-lauantaihin klo 12–17
5.9.–26.9. Lauantaisin klo 12–17

katutapahtuma, Kompassi ja Kirkkopuisto

7.7. klo 12–14
Jyväskylän Kesän avajaiset Kompassissa. Ohjelma jatkuu Kirkkopuistossa noin klo 13.15. Tilaisuudessa avataan Haihatuksen järjestämä Kulttuurin kiertotie -ympäristötaidenäyttely. Lopuksi Graphica Creativa esittää monotypiatanssiteoksen ”KUVATtOMAT”. Teoksen koreografiasta ja esityksestä vastaavat Miia Elivuo ja Jyväskylän tanssiopiston nuoret. Esityksen asiantuntijoina ovat olleet taidegraafikko Aino-Kaarina Pajari ja tanssin läänintaiteilija Ismo-Pekka Heikinheimo.

Asiasanat:  
taidemuseo
näyttely
arkisto