Hyppää pääsisältöön
Kuva
Näyttely arkiston taustakuva 5
Pääsisältö

10.3.–5.4.2009 Holvin alagalleria ja aula

Lentoasema on yhteisötaideteos, jonka suunnitteluun toteuttamiseen on osallistunut Lentämisen ihmeessä mukana olevia vapaaehtoisia Siipeilijöitä, taidemuseon henkilökuntaa ja keskisuomalaisia taiteilijoita.

Teos on osa Jyväskylän museoiden yhteistä Lentämisen ihme -näyttely- ja tapahtumakokonaisuutta.

Lentoasema on yleisötila, jonka ”loungessa” voi istuskella Tikkakosken lentoasemalta lainatuilla penkeillä ja tutustua Lentämisen ihme -matkan tarjontaan ja matkaesitteisiin. Muistojen hankkiminen onnistuu matkamuistomyymälässä kätevästi kierrättämällä ja vaihtamalla vanhat tavarat uusiin ilman pitkän lentomatkan rasituksia.

”Kentällä” voi kokeilla taitojaan lentosimulaattorin avulla tai pelata yksityiseltä keräilijältä lainassa olevia lentoaiheisia pelejä tai katsella lentoelokuvia arkistojen kätköistä.

Luvassa on lisäksi performanssia ja työpajoja. Ohjelman toteutuksesta vastaavat Siipeilijät ja Live Herring -elokuvan ja mediataiteen läänintaiteilijaryhmä, Mind Less Airlines -performanssiryhmä, tanssija Helena Ratisen tanssipedagogiikan opiskelijat Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisestä tiedekunnasta ja muut mukana olevat ilmailun ammattilaiset ja harrastajat.

Ohjelma

Tanssii ikkunassa -performanssi pe 3.4. klo 14–16 ja la 4.4. klo 11–13

Shamaanilentoja taiteessa
Mielikuvamatka sisäavaruuslennolle rummun rytmissä. Keho lepää patjalla, kun mieli matkustaa. Kapteenina Katja Holopainen. Pe 27.3. klo 17.00, paluu noin klo 17.30; ke 8.4. klo 12, paluu noin klo 12.30; pe 15.5. klo 17, paluu noin klo 17.30.

 

Asiasanat:  
taidemuseo
näyttely
arkisto