Hyppää pääsisältöön
Kuva
Näyttely arkiston taustakuva 5
Pääsisältö

22.7.–12.9. Holvi, alagalleria

Juicy Pig’s Restaurant esittää uuden uljaan maailman pahoinvoivaa optimismia. Näyttelyssä on esillä maalauksia, koristeltuja lautasia, valoinstallaatioita ja animaatioita, jotka juhlistavat fiktiivistä ravintolaketjua.

Ketjun kokki, yli kaksimetrinen Juicy Pig, tervehtii katsojaa leveästi hymyillen ja kantaen lautasta, joka on täynnä kuumia makkaroita. Iloinen ravintolatyöntekijä fileoi loputtomasti kalaa. Hyvin pukeutunut jänis ahmii ruokaa haarukalla ja veitsellä. Vieressä on makkaratehdasta esittävä isokokoinen maalaus, joka aikoinaan koristi keskustoimiston neuvotteluhuoneen seinää. Myös osa ketjun koristeellisista lautasista on esillä näyttelyssä.

Huolimatta onnellisuuttaan paistattelevista hahmoista näyttelyn alavireinen paletti, himmeä valaistus ja tumma pohjavire luovat epämukavan ja valheellisen tunnelman. Tässä näyttelyssä on epäselvää, mikä on luonnollista ja normaalia, mikä on ihminen ja mikä eläin.

Teksti Duncan Butt Juvonen

Duncan Butt Juvonen on brittiläinen taiteilija, joka on asunut Suomessa vuodesta 2005 lähtien. Hän valmistui Kuvataideakatemiasta vuonna 2009. Hänen taidettaan on ollut esillä seitsemässä maassa. Kaksi suomalaista taidemuseota on hankkinut hänen teoksiaan kokoelmiinsa. Jo useina kesinä hän on asunut Uuraisilla, vaimonsa kotiseudulla.

 

Asiasanat:  
taidemuseo
näyttely
arkisto