Hyppää pääsisältöön
Kuva
Halssilan hiihtomaan pulkkamäki talvella. Kuva Kari Häkkinen
Pääsisältö

Halssilan hiihtomaan kehittäminen on saanut valtionavustusta Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta, joka on tarkoitettu lähivirkistysalueiden kunnostukseen. Halssilan hiihtomaa on Aittovuoressa sijaitseva virkistyskohde, joka on suosittu erityisesti talvisin. Alueelta lähtee erilaisia ja erimittaisia ulkoilureittejä. Alueella on kaksi pulkkailuun sopivaa mäkeä ja kota.

Kuva
Halssilan hiihtomaan kota kesällä. Kuva Kari Häkkinen

Hiihtomaan alueelle on laadittu kehittämissuunnitelma, jonka pohjalta aluetta parannetaan saadun avustuksen turvin. Vuoden 2021 aikana alueen pulkkailualueita muotoillaan turvallisemmiksi ja toimivammiksi, alueen valaistusta ja jätehuoltoa parannetaan, nykyinen kota kunnostetaan sekä alueelle rakennetaan toinen laavu. Myös alueen ympärivuotista käyttöä halutaan edistää ja alueelle on luvassa muun muassa lähiliikuntavälineitä. Kehittämissuunnitelmassa on esitetty myös pysäköintialueiden laajentamista ja jäsentämistä, mutta niitä ei toteuteta vielä vuoden 2021 aikana. 

Tutustu Halssilan hiihtomaan kehittämissuunnitelmaan

Avustusta saava hanke kestää vuoden 2021 loppuun. Kokonaiskustannusarvio on noin 85 000 euroa, josta valtion myöntämä avustus kattaa puolet.

Lisätietoja hankkeesta

Liikuntapaikkavastaava Jarmo Saikkonen
p. 050 475 3980, jarmo.saikkonen[a]jyvaskyla.fi 

Asiasanat:  
liikunta
ulkoilu
halssila
hiihtomaa
kehittäminen
lähivirkistysalue
Kaupunginosa: