Hyppää pääsisältöön
Kuva
Katusuunnitelma. Kuva Jyväskylän liikenne- ja viheralueet
Pääsisältö

Suunnittelukohde sijaitsee Puistolan ja Tourulan kaupunginosien rajalla noin kilometrin etäisyydellä Jyväskylän keskustasta koilliseen. Suunnittelualueen asemakaavat ovat saaneet lainvoiman 25.4.2001 (Puistolan puoli) ja 23.11.2018 (Tourulan puoli).

Ramoninkatu on Tourujoen ylittävä päättyvä katu, jonka jatkeena on Vaajakosken moottoritien alittava kevyen liikenteen yhteys Kivääritehtaan puolelle. Kevyen liikenteen reitti on tärkeä keskustan ja Seppälän, Kangasvuoren sekä Vaajakosken suunnan välinen yhteys.

Asemakaavan mukainen katualueen leveys on 14-40 metriä. Ramoninkadun päällystetty ajoradan leveys on 5,50 metriä ja 2-suuntaisen yhdistetyn polkupyörätien ja jalkakäytävän leveys on pääosin 3,25 metriä. Heikinkadun puoleisessa päässä väylän leveys on 2,5 metriä. Poikkileikkaukset määräytyvät käytettävissä olevan katualueen ja olemassa olevien rakenteiden mukaan.  

Ramoninkadulle tehdään korotettu osuus polkupyörätien ja jalkakäytävän ylityskohtaan. Kevyellä liikenteellä on ylityskohdassa liikennemerkein osoitettu etuajo-oikeus. Korotetun suojatien ja alikulkukäytävän välistä linjausta sekä Ramoninkadun ja Heikinkadun liittymän suojatiejärjestelyjä on muutettu parempien näkemien saavuttamiseksi.

Ramoninkadun sillan uusimiseksi on laadittu rakennussuunnitelma, joka on hyväksytty 8.11.2017. Nykyisen sillan kansirakenteet puretaan, kiviset tukimuurit ja keilat säilytetään pääsääntöisesti nykymuotoisina. Uusi silta on tyypiltään jännitetty betoninen laattapalkkisilta, joka perustetaan maapenkereille asennettavien porapaalujen varaan.

Suunnitteluosuuden valaistus uusitaan, kadun molemmissa päissä on istutusalueet matalille pensaille, vierialueet nurmetetaan. Katu kuuluu 40 km/h aluenopeusrajoituksen piiriin.

Suunnitelman mukainen alustava sillan kustannusarvio on 792 000 € ja kadun 232 000 € (ei sis. vesihuoltosaneerauksen kustannuksia). Hanke on tarkoitus aloittaa keväällä 2021.

Suunnitelma oli julkisesti nähtävillä palvelupiste Hannikaisessa os. Hannikaisenkatu 17, I-kerros 30.3.–12.4.2021.

Sijaintipaikkakartta (pdf)

Asemapiirustus (pdf)

Pituusleikkaus (pdf)

Silta yleispiirustus (pdf)

Lisätiedot

rakennuttajansinööri Ilpo Irva, puh 050 590 1034