Hyppää pääsisältöön
Kuva
Tanssiteatteri Kramppi esiintyy Tanssiva ja laulava Kehä Vihreä -kävelytapahtumassa syksyllä 2018

Kehä Vihreä liikkeessä 2021

Kehä Vihreän varrella toteutetaan kesällä maksuttomia liikuntatapahtumia. Tule mukaan!

Kuva
Kehä Vihreän tapahtumajuliste kesällä 2021

TOUKOKUU

Ma 3.5.2021
LÄHTÖLAUKAUS KESÄÄN! - Ulkokuntopiiri satamassa

Ota lähtölaukaus kesään Kehä Vihreän varrella!
Jyväskylän satamassa on upea ulkokuntosali, jossa voit käydä harjoittelemassa omatoimisesti. Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut on tehnyt sataman ulkokuntosalille 10 liikkeen kuntopiirivideon, joka soveltuu kaikenikäisille ja -kuntoisille liikkujille. Tällä malliohjelmalla pääset ulkokuntosaliharjoittelussa hyvään alkuun!

Katso ulkokuntopiirin ohjevideo liikuntapalvelujen YouTube-kanavalta.

Voit treenata omatoimisesti myös kaupungin muilla ulkokuntosaleilla, joita löytyy jo toistakymmentä. Tsemppiä treeniin!

Ma 10.5.2021
UNELMIEN LIIKUNTAPÄIVÄ - Maksuton porrastreeni

Koko Suomen yhteistä liikkumisen juhlapäivää eli Unelmien liikuntapäivää vietetään jälleen 10.5.2021. Unelmien liikuntapäivä toteutetaan viime vuoden tapaan etätapahtumana. Unelmien liikuntapäivä on kaikenlaisen liikkumisen pop up -päivä, joten haastammekin nyt kaikki ihmiset mukaan liikkumaan omin tavoin ja keinoin myös näin poikkeusoloissa.

Liikuntapalvelut on tehnyt porrastreenivideon, joka soveltuu kaikenikäisille ja -kuntoisille liikkujille. Porrastreeni on tehokas liikuntamuoto, joka kehittää lihaskuntoa, hapenottokykyä ja koordinaatiota. Jokainen voi tehdä treenin oman kuntotasonsa mukaan. Aloittelija voi tehdä liikkeet kävellen ja askeltaa lyhyemmän matkan. Kokeneemmat treenaajat voivat kulkea portaat ylös saakka ja vauhdikkaammin.

Porrastreenin ohjeet löydät liikuntapalvelujen YouTube-kanavalta!

KESÄKUU

Ke 2.6.2021
KOIRATREFFIT - Koiratapahtuma Koskenharjun kentällä

Koskenharjun Kehä Vihreä kulkee Tourujoen yläosien rantamaisemissa, jotka tulevaisuudessa tullaan kehittämään entistä viihtyisämmäksi virkistysalueeksi. Koskenharjulla mallia näyttää lyhytkarvainen saksanseisoja Kapo. Lähde sinäkin lemmikkisi kanssa viihtymään Koskenharjun maisemiin!

Videon Kaposta Koskenharjulla löydät liikuntapalvelujen YouTube-kanavalta Kehä Vihreä liikkeessä -soittolistalta.

ELOKUU

Ma 9.8.2021 klo 16–18
VIPINÄÄ TUOKKARILLA

Koko perheelle luvassa liikunnanohjaajien vetämänä ulkotreeni klo 16.30–17 ja 17.30–18 Tuomiojärven uimarannalla. Liikkeet tehdään oman kehon painoa hyödyntäen. Ei vaadi aiempaa kokemusta. Paikan päällä on tarjolla myös melontakokeilua ja melonnan esittelyä (Melanvilauttajat ry).

Ti 17.8.2021 klo 17.30–19.30
LUONTOPOLKUKÄVELY - Kävelytapahtuma Tourujoen luontopolulla

Tule tutustumaan Tourujoen luontopolkuun Kehän Vihreän varrelle ohjatulla yhteiskävelyllä! Tourujoen luontopolun tutustumiskierros kestää noin 2 tuntia ja sisältää:

  • alkujumpan Tourujoen puistossa
  • oppaan (opas kaavoitusbiologi Anne Laita) kanssa luontopolun läpi kävelyn, josta matka jatkuu Kankaan alueen läpi takaisin puistoon
  • ohjatun venyttelyn puistossa 

Ke 25.8.2120 klo 17–19
SUTSISATSI-TAPAHTUMA - Koko perheen tapahtuma Mäki-Matin perhepuistossa

Mäki-Matin perhepuistossa järjestetään koko perheen liikunnallinen tapahtuma. Tapahtumaan ovat tervetulleita myös erityislasten perheet. Tapahtumassa on Ison Tanhuujien ohjaama lapsi-aikuinen-tanssituokio, pomppulinna, seurakunnan Sisu-partiotoiminnan esittelyä sekä Taikuri Hölynpöly. Grillipaikalla on mahdollisuus paistaa omia makkaroita ja syödä omia eväitä.

To 26.8.2021
SENIORITAPAHTUMA VIITANIEMESSÄ

Senioreille järjestetään ulkoilutapahtuma torstaina 26.8.2021 klo 10–13 Viitaniemen liikennepuistossa ja sen ympäristössä. Tapahtuma on tarkoitettu kaikenkuntoisille senioreille. Voit osallistua tapahtumaan myös apuvälineen kanssa!

Tapahtumassa pääset kokeilemaan erilaisia liikuntamuotoja, kuten sauvakävelyä, senioreiden kesäjumppaa, senioritanssia ja asahia. Lisäksi voit testata kuntoasi helpoilla testeillä, suorittaa aivoterveyteen liittyviä rasteja, katsastaa rollaattorin, keskustella liikenneturvallisuudesta, kokeilla sähköavusteisia pyöriä sekä tutustua villiyrttipuistoon.

SYYSKUU

Ke 1.9.2021 klo 17–19.30
MATTILANNIEMI TUTUKSI - Helppo suunnistustapahtuma

Tapahtumassa tutustutaan Mattilanniemen alueeseen suunnistamalla. Tapahtuma sopii kaikille, myös perheille. Osallistuminen ei vaadi suunnistustaitoa, vaan kiinnostus ulkona liikkumiseen ja uuden oppimiseen riittää.

Suunnistaminen toteutetaan puhelimeen ladattavalla Mobo-suunnistussovelluksella. Reittivaihtoehtoja on useita noin yhdestä kilometristä neljään kilometriin. Mobo-sovelluksen voi ladata etukäteen. Lue lisää Mobosta

Tapahtuman lähtöpaikkana toimii Hotelli Alban terassi, Ahlmaninkatu 4.

Opastuksen toteutus 

Kehä Vihreän reittiopastus on valmistunut vuonna 2019. Kesällä 2020 reitin varrelle lisättiin kohdeopasteita ja syksyllä kuvassa näkyviä koontiopasteita.

Tulevina vuosina opasteita on tulossa lisää eri puolille Kehä Vihreää.

Kuva
Opaste, jossa kerrotaan tietoa Lutakonpuistosta

Infokartta johdattaa Kehä Vihreälle

Kehä Vihreän kaksikielinen infokartta auttaa löytämään Kehä Vihreän lukuisat, hienot kohteet. Paperisena voit hakea sen Jyväskylän Info -toimipisteestä, Asemakatu 7.  

Kierrä ja fiilistele Kehällä mobiilikartan avulla

Citynomadi-mobiilikartan avulla löydät kohteet ja saat kätevästi myös lisäinfot kohteista. Karttaa voit käyttää selaimella tai sovelluksen kautta, ja kuvaukset löydät sekä suomeksi että englanniksi.

Teemakävelyiden tunnelmia Rinkkaputki-blogissa

Puolikas Kehä Vihreää ja vihreää teetä, kiitos!

Kehä Vihreällä toisenkin kerran

Tule Kehä Vihreän kehittäjäksi!

Kehitämme jatkuvasti Kehä Vihreän aluetta ja toivomme sekä kaupunkilaisia että yrityksiä ja yhteisöjä mukaan kehitystyöhön. Mikäli sinulla on jokin yhteistyöidea, kerro siitä meille. Voit myös liittyä Kehä Vihreän kehittäjien Facebook-ryhmään ja jakaa ideasi ryhmässä.

Tule Kehä Vihreän kehittäjäksi.


Lisätiedot:

Mervi Vallinkoski
yleiskaavapäällikkö
p. 050 584 8822
mervi.vallinkoski[at]jyvaskyla.fi

Mari Kiili
maisemasuunnittelija
p. 040 038 0211
mari.kiili [at]jyvaskyla.fi

Asiasanat: