Hyppää pääsisältöön
Kuva
Näyttely arkiston taustakuva 5
Pääsisältö

17.10.–23.11. Holvin alagalleria

”Nykyhokema arkipuheessa on, että 'täytyy tulla pois mukavuusalueelta'. Siinä mukavuusalue käsitetään jotenkin ihmisen perusolotilaksi, johon kuitenkin liitetään puuduttuneisuus ja rutiineihin kangistuminen. Minusta sellainen ei ole kovin mukavaa. Sana sisältää myös epämiellyttävän pakottamisen elementin, jossa joku toinen tietää paremmin mikä sinulle on hyväksi. Ja niin ei pitäisi olla sitten lapsuusiän mentyä ohitse.”

”Näyttelyn nimi viittaa todelliseen mukavuuteen eli olemiseen, aistimiseen ja uusista asioista kiinnostumiseen. Mukavuusalueella voi myös vain olla. Ihminen herää ja kasvaa kukoistukseensa, kun hän voi olla olemassa vapaana, hienona omana itsenään - kun hän voi itse määritellä mikä tuntuu sillä hetkellä itselle sopivalta.”

- Maiju A.


Mukavuusalue muodostuu kahdesta osallistavasta teoksesta, jotka kujeilevat väriteorioiden kanssa ja houkuttelevat ihmettelemään ja kokeilemaan. Värioppia-teoksessa hassutellaan värisekoituksilla pukemalla päällekkäin erivärisiä sukkia. Tupsunomia-teos kutsuu kellumaan museotilaan ja kantamaan tupsunsa kekoon. Yhdessä tekemällä syntyy tilateos, joka muuttuu joka päivä.


Maiju Ahlgrén on valmistunut Taideteollisen korkeakoulun tuote- ja ympäristön suunnittelun osastolta taiteen maisteriksi 1997 pääaineenaan tekstiilitaide. Maijun käsialaa on mm. vuonna 2010 Suomen käsityön museossa julkaistu ympäristöteos Käsityö mielessä, joka muodostuu n. 220 kappaleesta pinssejä. Kankaalla päällystetyt pinssit vievät ajatukset käsityöhön joko kirjottuna ajatuksena tai vaikka ristipitotyönä. Viime vuosina hän on toteuttanut teoksia, jotka liittyvät enemmän ihmisiin ja tilaan kuin esineisiin. ”Olen muutaman vuoden ajan tehnyt ympäristö- ja yhteisötaideteoksia ihmisille, jotka asuvat tai ovat laitoksissa.” Lisäksi Maiju on suunnitellut käyttöesineitä sisustustuotteita, asusteita ja vaatteita kierrätetyistä materiaaleista. Myös museokaupasta hankittavissa olevat Kiss-kiss -taidesukkahousut ovat Maijun käsialaa.

Maiju Ahlgrénin kotisivu http://www.maijuahlgren.net/


Avajaiset torstaina 16.10. klo 18–20
sähköinen kutsu

Oheisohjelma

Maijun voit tavata nonstop-työpajassa perjantaina 17.10. tai teehetkessä heti työpajan jälkeen.
klo 13–16 Meitsie-diy muotokuva -työpaja 
klo 16.15–16.45 Teehetki Maijun kanssa

Kokemuksiasi näyttelystä voit jakaa Kulttuuriluotsien järjestämissä Perjantaiporinoissa 24.10. 1.11. ja 21.11. klo 14–16.

Asiasanat:  
taidemuseo
näyttely
arkisto