Hyppää pääsisältöön
Kuva
Näyttely arkiston taustakuva 5
Pääsisältö

Näyttelyn taiteilijat ovat Satu Haiko, Toni S. Halonen, Emma Heinonen, Saara Heinonen, Veera Hoppula, Sdalla Huttunen, Maire Karuvuori, Annika Kiiskilä, Tiia-Mari Kolibri, Antti Johannes Kääriäinen, Jasmin Leinonen, Heidi Montti, Frida Moukulainen, Riikka Nikko, Reetta Partanen, Jenna Piirto, Kirsi Riihiluoma, Minttu Saarinen, Minna Salonen, Tapani Saraste, Marja Sarja, Elina Saviaro, Merilii Simonen ja Jani Vepsä.

Kun jokin materiaali, työkalu, sana tai teko sopii tarkoitukseensa, se tuntuu välittömältä ja vilpittömältä, aidosti ylivedolta. Tässä näyttelyssä on mukana 24 taiteilijaa, jotka ottavat paikkansa sekä Jyväskylän taidemuseossa että tässä maailmassa, hetkessä ja sekunnissa. Yliveto on 2010-luvulla kasvavan taiteilijasukupolven statement. Globaalissa maailmassa on samantekevää, onko työhuone Kankaanpäässä vai New Yorkissa – väliä on vain sillä, kuinka omistautuu työlleen ja millaisin lopputuloksin.
Puolentoista kuukauden ajan Jyväskylän taidemuseo toimii näyttämönä monipuoliselle osaamiselle. Näytös koostuu väristä, viivasta, muodosta, valosta, äänestä ja liikkeestä. Jokainen teos on erilainen ja yhtä lailla kiinnostava näyte siitä, mihin valmistuvat taiteilijat ovat tähänastisessa elämässään päässeet ja mistä he matkaansa jatkavat.

Kankaanpään taidekoulu kuuluu Satakunnan ammattikorkeakouluun. Se tarjoaa maalauksen, grafiikan ja kuvanveiston lisäksi ainoana Suomessa myös esitystaiteen AMK-opintoja. Tänä vuonna valmistuvat esitystaiteilijat ovat linjansa pioneerit ja Suomen ensimmäiset laatuaan 11 vuoteen.

Lopputyönäyttelyn mentoreina ovat toimineet kuvataiteilijat Anna Alapuro, Matti Kalkamo, Tero Nauha ja Elina Ruohonen.

Katalogi

Avajaiset perjantaina 11.4.
klo 17 Tiia-Mari Kolibri: It's Your Lips Birthday. Luentoperformanssi huulista ja niiden käyttämisestä. Kesto: n. 1 h.
klo 18 avajaisjuhlallisuudet

Sähköinen kutsu

Asiasanat:  
taidemuseo
näyttely
arkisto