Hyppää pääsisältöön
Kuva
Näyttely arkiston taustakuva 5
Pääsisältö

11.10.2013–12.1.2014 Holvin Alagalleria

Olli Marttila on kutsunut alagalleriaan Muistikuvia Litorinamereltä -näyttelynsä ajaksi kuusi taiteilijaystävää, joita kaikkia yhdistää Oriveden opisto, jossa Marttila toimi kuvataideopettajana 20 vuotta. Omien sanojensa mukaan hän on oppinut ystäviltään vähintään yhtä paljon kuin he häneltä.

Aaron Hiltunen (s. 1926 Salmi, Tulema) asuu ja työskentelee Turussa.
- Työskentelen kaikilla mahdollisilla maalaustekniikoilla kuten liimavesi/pigmentti, tussi, tempera, pastelli, akvarelli, akryyli, öljy, samoin sekatekniikoilla. Minulla on tallessa runsaasti myös skitsejä ja piirustuksia. Suunnittelen tekeväni uusia akryylimaalauksia ilman kiilapuita yms., jos taivaat sallivat. Viimeksi teoksiani oli esillä syyskuussa Turun Taiteilijaseuran Kulkulupa-tapahtumassa. Näyttelyssä esillä olevat teokset Sodankieltäjä I ja II oli pakko tehdä luettuani Erno Paasilinnan Rohkeus-kirjan, joka kertoo Arndt Pekurisesta ja hänen kaikkinaisesta väkivallasta kieltäytymisestään ja uskomattomasta rohkeudestaan. Mustalaisten isänmaa III kuuluu kolmen teoksen sarjaan, joka kertoo mustalaisista, jotka eivät alistu eivätkä alista ketään.

Jonimatti Joutsijärvi (s. 1984 Salla) asuu ja työskentelee Kaarinan Rauhanlinnassa.
- Olen runoilija, esseisti, performanssitaitelija ja uskontotieteilijä, jolla on tekeillä useita kaunokirjallisia käsikirjoituksia. Kirjoitus, laulu ja kehollinen havainnointi ovat keskeiset työskentelytapani. Tähän näyttelyyn teen sarjallisia tussipiirroksia, jotka toisaalta ovat sanattomia runoja ja toisaalta kuvallista kirjoitusta.

Teemu Mäenpää (s. 1977 Kotka) asuu ja työskentelee Tampereella.
- Maalauksia, veistoksia, installaatioita, piirustuksia ja musiikkia pääasiassa, sekä moottoripyöriä ja polkupyöriä… Toimin päätoimisesti kuvataiteilijana ja muusikkona. Tähän näyttelyyn teen maalauksia. Maalauksissani on lähes aina joku tyyppi ja koen tekeväni vinksahtaneita potretteja jostain tuonpuoleisen ja tämänpuoleisen välimaastosta.

Antti Ruuhela (s. 1980 Seinäjoki), asuu ja työskentelee Keravalla. 
Hän on taidemaalari, jonka tuotannossa on paljon myös kokeellista toimintaa maalauksen alueella. Näyttelyn maalaukset ovat uusia lukuun ottamatta yhtä viimevuotista. Maalaukset ovat syntyneet pääosin Porvoon taiteilijatalossa, jossa Ruuhelan nelivuotiskausi residenssitaiteilijana on juuri päättynyt.

Joonas Salusjärvi (s. 1976 Espoo) työskentelee pääsääntöisesti Vaasan saaristossa ja asuu tällä hetkellä Jyväskylässä. 
Hän tuo näyttelyyn esitysteoksen Astrid ja saattajat. Saattajat muodostuu eri alojen osaajista ja kokoonpano vaihtelee tilanteen mukaan. Astrid on vieraillut Jyväskylässä Kirkkopuistossa 2011 Teatteri Arvid Järnefeltin esityksessä Mitä sinä yrität tehdä elääksesi? Tämän vierailun aikana Astridin saattajineen voi tavata myös museon seinien ulkopuolella.

Jaakko Tornberg (s. 1961) asuu ja työskentelee Helsingissä.
- Maailma on täynnä kaikenlaista rojua, roskaa ja poisheitettyä tavaraa. Mitähän mietin, kun aloin liimata niitä uudelleen kasaan? Ajattelin, pelleilin, viisastelin, leikin ja ties mitä – taiteilijan näkökulmasta. Aiheeksi valitsin helpoimman mahdollisen asian, ihmisen itsensä kuvan, jota kuvanveistäjät ovat kuvanneet jo tuhansia vuosia. Koska en ole koskaan ollut perinteiden kunnioittaja taiteen saralla, annoin työn vain viedä mennessään. Kuvataideakatemiassa kuulin joltakin opettajaltani, etteivät taide ja huumori sovi yhteen. Riemastuin siitä niin, että päätin ottaa väitteen kumoamisen elämäntehtäväkseni. Näyttelyssä on esillä osa Työväki-installaatiosta. Robotit ovat vuosilta 2006–2013.

Näyttelyn avajaiset torstaina 10.10. klo 18–20.
Sähköinen kutsu

Asiasanat:  
taidemuseo
näyttely
arkisto