Hyppää pääsisältöön
Kuva
Säästöpossu. Kuva Pirjo Ala-Hynnilä
Pääsisältö
Huom. Jyväskylän kaupungin osalta sosiaalisen luoton myöntäminen päättyy 31.12.22 ja hakemusten jättämisen takaraja on 15.12.22 mennessä kaikkine liitteineen. Jatkossa sosiaalisen luototuksen käsittely siirtyy hyvinvointialueelle, joka ilmoittaa palvelun alkamisesta erikseen.

 

Sosiaalista luottoa voi saada jyväskyläläinen pienituloinen ja vähävarainen henkilö, jolla on kykyä maksaa laina takaisin. Luottoa voidaan myöntää henkilöille, joilla on säännölliset tulot, esimerkiksi työtuloa tai eläkettä. Sosiaalinen luotto on pankkilainaan verrattava laina, joka maksetaan takaisin.  Sosiaalista luototusta voi saada henkilö, jolla ei ole mahdollisuutta saada muualta kohtuuehtoista luottoa esimerkiksi maksuhäiriömerkinnän tai vakuuksien puuttumisen vuoksi.

Pääsääntöisesti päätoiminen opiskelija ei voi saada sosiaalista luottoa. Sitä ei myöskään myönnetä yritystoimintaan, tai henkilölle, jolla on voimassaoleva yksityishenkilön velkajärjestelyn maksuohjelma.

Sosiaalisen luoton tavoitteena on ehkäistä henkilön ja perheen taloudellista syrjäytymistä ja ylivelkaantumista.

Sosiaalista luototusta voidaan myöntää esimerkiksi
•    talouden hallintaan saattamiseen
•    velkakierteen katkaisemiseen
•    kohtuullisiin kodin hankintoihin
•    asumisen turvaamiseen
•    sosiaalisen kriisin ylittämiseen

 

 

Sosiaalisen luototuksen puhelinpalvelu

p. 014 266 3421

Toimipisteemme sijaitsee Hannikaisenkadun sosiaaliasemalla osoitteessa 
Hannikaisenkatu 37

Postiosoitteemme 
Jyväskylän kaupunki
Aikuissosiaalityö ja kuntouttavat palvelut
PL 583
40101 Jyväskylä

sosiaalinenluototus@jyvaskyla.fi

Huomio!

Järjestelmämuutoksesta johtuen uusien luottohakemusten käsittelyssä on jonoa. Yhteydenottopyyntöihin ja soittopyyntöihin vastaamme saapumisjärjestyksessä, mutta tällä hetkellä yhteydenottoa voi joutua odottamaan tavallista pidempään.

Mikäli sinulle on jo myönnetty sosiaalinen luotto ja lainasi hoito vaatii toimenpiteitä, voit tarvittaessa jättää soittopyynnön puhelinvastaajaan.

p. 014 266 3421 tai sähköpostiin sosiaalinenluototus@jyvaskyla.fi

Tietoturvasyistä muistutamme, että ethän kirjoita sähköpostiin tarkempia tietoja henkilökohtaisesta tilanteestasi tai muutoinkaan arkaluonteisia henkilötietoja. Yksilölliset tietosi käydään läpi puhelimitse

Asiasanat:  
sosiaalinen luotto
talous
raha-asiat
laina
luotto
toimeentulo