Mahdollisuuksia – nuorten tunteita ja ajatuksia ilmastonmuutoksesta

mahdollisuuksia_2000px.jpg

Vaikka ilmastonmuutoksen vaikutukset koskevat erityisesti nuorten elämää, haluaisimme kuulla myös muiden ikäluokkien tunteita ja ajatuksia aiheesta puhuttaessa. Kerro meille kantasi! 💭

Keräämme tämän forms.gle/FdFgSbL5s57WiW4j9 linkin takaa löytyvän lomakkeen avulla jokaisen halukkaan näkökulmia ilmastonmuutoksesta. Voit kertoa mietteesi kirjallisesti, ääniviestinä, videona tai kuvana. Lomakkeeseen ei tule lähettäjän yhteystietoja, joten voit esittää oman näkemyksesi nimettömänä - tietysti ketään loukkaamatta. Saatuja materiaaleja hyödynnetään Mahdollisuuksia-projektin tilataideteoksen tekemisessä. 

Mahdollisuuksia-tiimi

Lisätietoja 

Elli Heiska 

 

18.6.–6.9.2020 Galleria

Ilmastonmuutos muovaa ympäristöämme hurjaa vauhtia määrittäen samalla maailmaa, jossa tulevaisuudessa elämme. Nuoret eivät ole voineet vaikuttaa ilmastonmuutokseen silloin, kun se olisi vielä ollut mahdollista estää, mikä asettaa nuoret hankalien kysymysten äärelle: onko oikeus tuntea pelkoa, vihaa tai toivoa? Kuka kantaa vastuun menneisyydestä? Mitä voimme vaatia muilta ja itseltämme? Millainen tulevaisuus sukupolvellamme on? 

 Elli Heiskan, Ilona Siistosen ja Selma Kiurun ideoima, Mahdollisuuksia -nimeä kantava projekti on kevään aikana tuonut ympäristökysymysten äärelle viisi paikallista nuorta taiteilijaa. Helmi Pesonen, Emilia Turunen, Kaapo Riikonen, Aliina Ruuttunen ja Arttu Martikainen ovat päässeet edustamaan omaa sukupolveaan niin ilmastonmuutoskeskustelussa kuin taiteen kentällä. Lopputuloksena on useita eri tekniikoita ja taiteenmuotoja yhdistelevä kokonaisuus, jossa aihetta lähestytään useasta näkökulmasta. Ääni, valo, väri ja kuva punovat tilaan yhdessä ainutlaatuisen maailmansa, joka antaa kokijalle mahdollisuuden tarkastella omia tunteitaan ilmastonmuutoksesta ja peilata niitä taiteilijoiden näkemyksiin. 

Mahdollisuuksia-projektin yksi päätarkoituksista on rohkaista muita nuoria korottamaan ääntään ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa sekä aktivoitumaan kulttuurin tekemisessä ja kokemisessa. Nuoria yhteen tuova projekti onkin saanut tukea Jyväskylän Nuorisovaltuustolta sekä Suomen Kulttuurirahaston Ilmastonmuutosvoima-hankkeelta.

Mahdollisuuksia-näyttely on myös osa Jyväskylän Kesän 1.-7.7.  järjestettävän festivaaliviikon ohjelmistoa. Tuolloin kävijöille on luvassa erityistä osallistavaa ohjelmaa. Mahdollisuuksia-projekti on toteutettu yhteistyössä Jyväskylän taidemuseon kanssa. 

 

 

 

 

Lisätietoja 

Elli Heiska