Hyppää pääsisältöön
Kuva
Naiset nojaavat puuhun Aaltoalvarilla.

Ajankohtaista

Katso liikuntapaikkojen sulkuajat ja koronaviruksen vaikutukset liikuntapalveluihin Koronaviruksen vaikutukset liikuntapalveluihin -sivulta.

Ajankohtaista


  • Wire kuntosalille tullaan aikaisintaan klo 10.00, ei etuajassa ja kassalle viimeistään klo 11.15. Kuntosalilta on poistuttava heti vuoron päättyessä klo 12.00. Näin  vältämme ruuhkaa kassalla ja pukuhuoneissa.
  • Varaudu kassalla todistamaan työttömyytesi (työttömiä työnhakijoita koodilla 02 tai koodi 03 kokoaikaisesti lomautetut ). Tässä linkki palveluun: http://toimistot.te-palvelut.fi/jyvaskyla. Voit tulostaa Oma asiointi -palvelusta todistuksen työnhaun voimassaolosta siirtymällä etusivulta kohtaan "Kaikki asiointi" > "Oma työnhaku" > "Katsele omia työnhakutietoja". Todistuksessa näkyy milloin työnhakusi on alkanut ja mikä on työllisyystilanteesi tulostuspäivänä. Syksyn ryhmiin todistukseksi riittää, että se on syksyllä 2020 tulostettu. Pidä todistus aina mukanasi.
  • Venyttely- ja rentoutusryhmässä tyynyt ja peitot ovat poissa käytöstä, ota lämmintä vaatetusta mukaan. 

Lukuvuosi 2021-2022

  • Ryhmät kokoontuvat ajalla 30.8.−18.12.2021 ja 10.1.−30.4.2022
  • Poikkeusaikataulu hiihtolomalla 28.2.–6.3.2022
  • Ryhmät eivät kokoonnu itsenäisyyspäivänä 6.12. eikä pääsiäisenä 15.–18.4.2022.
  • Tarkista myös aattopäivien poikkeukset ohjatun liikunnan etusivun ajankohtaista-palstalta

Ohje Kuokkalan Graniitin ryhmiin saapumiseen

Jokainen ryhmäläinen noutaa ryhmään tulleessaan kassalta maksuttoman kertarannekkeen ja tarvittaessa varautuu todistamaan olevansa Wire–kohderyhmää, eli työtön työnhakija TE- toimistossa. Liikuntapaikkahoitaja ohjeistaa rannekkeenkäytön kassalla. Tiistaina klo 11.30 liikunnanohjaaja käy salissa ja hoitaa ilmoittautumisen omatoimiryhmään. Torstaisin ohjaaja paikalla.

Työttömien työnhakijoiden Wire -liikuntaryhmät ovat tarkoitettu Jyväskylän Työ- ja elinkeinotoimiston työttömille työnhakijoille. Wire -liikuntaryhmät ovat terveyttä, sekä työ- ja toimintakykyä ylläpitäviä liikuntaryhmiä. Kynnys osallistua Wire -liikuntaryhmiin on tehty matalaksi maksuttomuudella.

Liikuntaryhmiin voi ilmoittautua paikan päällä koko kauden ajan. Ennakkoilmoittautuminen vesijumppaan ja kuntosaliharjoittelun omatoimivuorolle muiden Wire -liikuntaryhmien yhteydessä maanantaista torstaihin.

Liikuntaryhmät

Kuntojumppa

ma 9.45–10.45
Kilpajäähalli, liikuntasali, Rautpohjankatu 10

Kuntosaliharjoittelu

ti 10.00–12.00, ohjaaja paikalla
to 10.00–12.00, omatoimivuoro
Kuntosali, Kuokkalan Graniitti, Pohjanlahdentie 12

Venyttely ja rentoutus

ti 12.00–13.00
to 12.00–13.00
Kuokkalan Graniitti, painisali, Pohjanlahdentie 12

Vesijumppa

pe 8.15–9.00
AaltoAlvari, 25m allas, Pitkäkatu 2

Hinta 3 € /kerta.

Liikuntaneuvonta, työttömät työnhakijat

Ajanvaraukset sekä puhelinneuvonta tiistaisin 15.00–16.00 ja torstaisin 8.00–9.00 p. 014 266 0179.
Aikaa varatessasi mainitse, että olet työtön työnhakija.

Liikuntaneuvonta on tarkoitettu Jyväskyläläisille työttömille työnhakijoille, jotka terveytensä kannalta liikkuvat riittämättömästi, eivätkä ole löytäneet sopivaa liikuntamuotoa itselleen.

NytLiikkeelle

Palvelukokonaisuus tarjoaa maksuttomia luentoja, liikunnallisia testauksia ja tempauksia ympäri vuoden eri puolilla kaupunkia.

Katso tarkempi tarjonta NytLiikkeelle verkkosivuilta. 

Tuntikuvaukset

Kuntojumppa on suunnattu työikäisille miehille ja naisille. Jumppa ei sisällä hyppyjä eikä monimutkaisia askelsarjoja. Tunti sisältää lämmittelyn, lihaskunto-osuuden sekä loppuvenyttelyn. Välineinä ryhmässä käytetään kahvakuulaa, steppilautoja, keppejä, puntteja, sekä voimistelupalloja. Lisäksi harjoittelu tapahtuu ajoittain kuntopiiriharjoituksena.

Kuntosaliharjoittelu toteutetaan omatoimi- ja ohjaaja paikalla –vuoroina. Ohjaaja paikalla -vuoro madaltaa kynnystä aloittaa kuntosaliharjoittelu. Ryhmäläiset harjoittelevat vuoroilla itsenäisesti ja saavat tarvittaessa opastusta harjoitteluun tai sen aloittamiseen ohjaaja paikalla -vuorolla.

Venyttely ja rentoutus -ryhmissä saa tietoa venyttelyn merkityksestä ja oikeasta suoritustavasta sekä pääsee kokeilemaan erilaisia rentoutusmenetelmiä. Suosittelemme omatoimista alkuverryttelyä ennen ryhmään tuloa.

Lisätietoja

Erityisliikunnanohjaaja 
Tarja Oksanen
p. 040 580 8576, tarja.l.oksanen[a]jyvaskyla.fi