Hyppää pääsisältöön
Kuva
Pallo kävelykadulla

Kävelykatu on Jyväskylän keskustan sydän. Se koostuu Väinönkadusta ja Kauppakadusta rajautuen Kirkkopuiston laitaan. Kävelykatu elää vuoden jokaisen päivän ja jokaisen kellonajan. Kävelykeskustassa liikkuu päivittäin noin 80 000 kaupunkilaista ja vierailijaa. Kävelykeskustaan tullaan kohtaamaan ystäviä, shoppailemaan, viihtymään ja viihdyttämään. Jyväskylän kävelykatua ei ole turhaan nimetty myös Pohjoismaiden toimivimmaksi.

Kävelykadulla toiminta tapahtuu kävelijän ehdoilla. Myös polkupyöräilijän on sovitettava nopeutensa kävelijöiden mukaan niin, että vaaratilanteilta vältytään. Autoilu ja pysäköinti kadulla on kielletty. Huoltoajo on sallittu ainoastaan kello 05-11 välisenä aikana.

Järjestä tapahtuma kävelykadulla

Kuva
Käsitöillä koristeltu puunrunko ja ihmisiä Kauppakadulla

 

Kävelykadulla on mahdollista järjestää erilaisia tapahtumia, kuten taide- ja kulttuuritapahtumia tai liikunta- ja markkinatapahtumia kävelykadun käyttösuunnitelman mukaisesti. Kävelykatu soveltuu erinomaisesti erilaisten ilmaistapahtumien järjestämiseen. Kuhinaa kävelykadulle tuovat muun muassa markkinat, pyöräilyviikko, muotipäivät ja MM-ralli. Lisätietoja tapahtuman järjestämisestä tapahtumakaupungin sivuilla.

Kävelykadun promootio- ja banderollipaikat

Kuva
Neste Rally -tapahtuma täyttää Jyväskylän Kauppakadun. Kuva Sanni Palosaari.

 

Haluatko tehdä tunnetuksi esimerkiksi yhdistyksen tai harrastajaryhmän toimintaa tai yrityksesi brändiä? Kävelykadulta voi vuokrata promootio- tai  banderollipaikkoja. Lisätietoja tapahtumakaupungin sivulla.

Mikäli kiinnostuit, kysy lisää Palvelupiste Hannikaisesta p. 014 266 5025, arkisin klo 8 - 16 (kesä-elokuussa 8-15) tai palvelupistehannikainen [at] jyvaskyla.fi