Hyppää pääsisältöön
Kuva
Katuvalot sillalla. Kuva Jani Salonen
Pääsisältö

Ulkovalaistuksen palautteet ja vikailmoitukset voi helposti tehdä palautejärjestelmän kautta, jossa vikailmoituksen voi kätevästi merkitä suoraan karttaan. Samalla voi varmistua siitä onko samasta viasta tehty ilmoituksia jo aiemmin. Vikailmoitus ohjautuu suoraan huoltourakoitsijoille ja ilmoituksen tekijä saa halutessaan ilmoituksen, kun vika on saatu korjattua.

Ulkovalaistuksen vikailmoituksen voi tehdä myös puhelimitse arkisin klo 8 - 15 Kaupunkirakenteen neuvontaan p. 014 569 5000.

Kaupunkialueella on myös Keski-Suomen ELY-Keskuksen ylläpitämiä yleisiä teitä, joiden osalta vikailmoitukset tulee tehdä Tienkäyttäjän linjalle puh. 0200 2100 tai tällä lomakkeella.

Vikojen korjaaminen

Vikojen korjaamiselle on asetettu seuraavat tavoiteajat:

  • Yksittäinen valaisimen vika pyritään korjaamaan 10 vuorokauden kuluessa vikailmoituksen tekemisestä.
  • Tätä suuremmat viat pyritään korjaamaan kolmen vuorokauden kuluessa vikailmoituksesta
  • Talven aikana liikenneonnettomuuksissa vaurioituneet valaisinpylväät ja katkenneet maakaapelit korjataan pääsääntöisesti roudan sulamisen jälkeen touko-kesäkuun aikana.
  • Routimisesta johtuvat pylväiden oikomiskierrokset tehdään kesäkaudella
  • Turvallisuutta vaarantavat valaistusviat pyritään korjaamaan mahdollisimman nopeasti, kun tieto niistä on saatu, esimerkiksi jos koko katu tai risteysalue on pimeänä. Hengenvaaralliset kohteet (irrotetut luukut, kolarit, myrskyvauriot) hoidetaan välittömästi.

Ulkovalaistusverkolle tehdään lisäksi tarkastuskierros kolme kertaa vuodessa, jolloin kaikki palaneet lamput ja muut viat korjataan. Korjauskierrokset tehdään tammi- helmikuun, kesäkuun ja syyskuun aikana.

Varaosien saatavuuden tai maakaapeleiden vikaantumisten takia ei vikoja aina pystytä korjaamaan tavoitteellisessa vasteajassa.

Asiasanat:  
katuvalo
lamppu