Hyppää pääsisältöön
Kuva
Ratamon tiiliseinä

16.5.–9.6.2013 

Mitä on aika? Miten aika on olemassa?

Antti Haapio pohtii näyttelyssään, miltä ajan kuluminen näyttää valokuvissa. No, se näyttää kuin katselisit maalin kuivumista. Silti olemisen ainutkertaisuus on kiehtovaa, vaikka sitä onkin tuhlattavaksi asti. Haapion teokset ovat sarjasta Siirtymiä, jota hän on koonnut vähitellen vuodesta 2002 alkaen, jolloin hänen edellinen pitkäaikaisvalokuvaprojekti Starat päättyi. Haapion teoksissa yhtä ja samaa aihetta on valokuvattu toistuvasti eri hetkinä. Kuvat on ladottu kaavamaiseen matriisiin korostamaan asioiden tasavertaisuutta.

Antti Haapio (s. 1964) on valmistunut valokuvaajaksi Lahden muotoiluinstituutista 1990. Hän toimii Tampereen ammattikorkeakoulussa kuvataiteen koulutusohjelmassa valokuvauksen lehtorina. Vuodesta 1993 alkaen Haapio on toiminut Valokuvakeskus Nykyaika ry:n puheenjohtajana ja on ollut mukana järjestämässä Backlight Photo Festivalia.

 

Petri Nuutisen teokset ovat monimuotoisia kuvia paikoista, tiloista ja maisemista. Teemana niissä on ihmisen jäljet sekä luonnossa että kulttuurimaisemassa. Kuvien muoto on syntynyt orgaanisesti yhdistämällä samasta kohteesta tai paikasta eri näköpisteistä otettuja valokuvia toisiinsa. Nuutinen vedostaa teokset muotoon työstetylle gessopohjustetulle alumiinille paperittomina pigmenttivedoksina tai tekee pigmenttivedoksia, jotka on pohjustettu (facemounted) muotoon leikatulle akryylille.

Petri Nuutinen on tehnyt yhdessä valokuvaaja Marja Pirilän kanssa lukuisia Camera Obscura -teoksia.

Petri Nuutinen (s. 1955) asuu ja työskentelee Tampereella. Hän on pitänyt monia yksityisnäyttelyitä sekä osallistunut yhteisnäyttelyihin vuodesta 1979. Omien taideprojektiensa lisäksi Petri Nuutinen on työskennellyt vedostajana, kuvatoimittajana, lehtikuvaajana, näyttelysuunnittelijana, taittajana sekä valokuvauksen ja graafisen suunnittelun opettajana. Hän on Valokuvakeskus Nykyajan perustajajäsen.

www.petrin.fi/