Hyppää pääsisältöön
Kuva
Palveluohjaajat neuvovat ikäihmisten asioissa puhelimessa ja kotikäynneillä. Kuva Milja Linna
Pääsisältö

Ikääntyneiden palveluohjausta ja neuvontaa tarjotaan OIVA-keskuksessa. OIVA-keskuksesta saa yksilöllistä ikääntyneiden kotona asumista tukevaa ohjausta sekä asiakkaan palvelutarpeen arviointia koko Jyväskylän alueella.

OIVA-keskus

arkisin klo 9-15
p. 014 266 1801
Ohjelmakaari 10, 40500 Jyväskylä

Asiakaspalvelupiste palvelee OIVA-keskuksessa käyviä asiakkaita arkisin klo 8-15. Palveluohjaajan tapaamiseen kannattaa varata aika.

Ohjauksella tuetaan ikääntyneen omatoimisuutta ja autetaan häntä löytämään keinoja kotona asumisen tukemiseen. Palveluohjaus on maksutonta.

OIVA-keskuksen palveluohjaaja auttaa joko puhelimessa tai kotikäynnillä. Kotikäyntiä voi pyytää itse. Pyynnön voi tehdä myös omainen, ystävä tai viranomainen.

Ikääntyneiden palveluja jo käyttävät asiakkaat voivat ottaa suoraan yhteyttä niihin työntekijöihin, joiden kanssa ovat asioineet aiemmin.

Oma arvio -lomake

Oma arvio- lomake on tarkoitettu itsearviointiin ikääntyneen tai arjessa apua tarvitsevan henkilön avun tarpeen ja saatavilla olevien palvelujen kartoittamiseksi. Lomaketta voi käyttää ilman rekisteröitymistä tai velvoitetta lähettää tietoja eteenpäin.

Lomake tarjoaa ennaltaehkäisevää neuvontaa sekä tietoa hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistämiskeinoista. Vastauksissa ohjataan luotettaville sivustoille, joista saa tietoa Jyväskylän alueen julkisista ja yksityisistä palveluista sekä järjestöjen toiminnasta.

Lomake on käytettävissä vuorokauden ajasta riippumatta ja sen käyttö on maksutonta. Lomake on käytettävissä tietokoneella, tabletlaitteella ja älypuhelimella.

Lomakkeella voi jättää yhteydenottopyynnön. OIVA-keskuksen palveluohjauksesta otetaan yhteyttä viimeistään seitsemäntenä (7) arkipäivänä yhteydenotosta.

OmaKS.fi:n Seniorichat

OmaKS.fi:n, Keski-Suomen digitaalisen sosiaali- ja terveyskeskuksen Seniorichatissa ikääntyneet tai heidän omaisensa voivat keskustella ilman ajanvarausta tai tunnistautumista.

Palvelu on maksuton ja avoinna arkisin kello 8.00–15.30.

Keskustelun aiheena voi olla esimerkiksi yleinen apu arjessa selviytymiseen, etujen ja tukien hakeminen, asuminen ja kotiin saatavat apuvälineet tai vaikkapa harrastus- ja virkistystoiminta. Aihe on vapaa, ole yhteydessä matalalla kynnyksellä.

Kuinka pääsen Seniorichatiin?

Seniorichatin löydät OmaKS.fi-sivun oikeasta alanurkasta. Palvelu toimii tietokoneella, puhelimella ja tabletilla.

  • Kirjoita ensin etunimesi tai nimimerkkisi
  • Klikkaa Chatbot Helpotti
  • Klikkaa ”Palvelumme”-laatikkoa
  • Klikkaa ”Seniorichat”.

Voit myös kirjoittaa ”seniorichat” chatbotin keskustelukenttään, jolloin botti yhdistää sinut seniorichatiin.

Ammattilainen on paikalla arkisin klo 8.00–15.30.

Palvelutarpeen arviointi

Palvelutarpeen arvioinnissa kartoitetaan asiakkaan voimavaroja ja laaditaan asiakkaalle yksilöllinen palvelusuunnitelma.

Asiakkaat ohjataan tarpeen mukaisiin palveluihin. Palvelut voivat olla yksityisen palveluntuottajan tai kaupungin tuottamia palveluita. 

Jos teillä on sovittuna etukäteen palvelutarpeen arviointiaika videoyhteydellä, liity etätapaamiseen 5 minuuttia ennen sovittua ajankohtaa linkistä ksshp.terveytesi.fi.

Kotihoidon palveluja jo käyttävät asiakkaat

Kotihoidon palveluja jo käyttävät asiakkaat ottavat yhteyttä omaan kotihoidon alueen työntekijään arkisin.

Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa Jyväskylän sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen. Tietoja palveluista sekä asiointikanavista löytyy tammikuusta alkaen hyvinvointialueen verkkosivuilta osoitteesta hyvaks.fi.

Tiedot täydentyvät alkuvuoden mittaan.

Tiedot palveluista ja toimipisteistä löytyvät edelleen Jyväskylän kaupungin ja Keski-Suomen pelastuslaitoksen sivuilta niin pitkään kuin on tarpeen.

Oma arvio -lomake

Lomakkeen pääsee täyttämään linkistä:
Oma arvio-lomake

Asioi verkossa

Jos tarvitset tukea omaan tai läheisesi elämäntilanteeseen tai olet huolissasi, voit asioida myös verkossa: Yhteydenotto sosiaalihuollosta vastaavaan viranomaiseen

Omavalvontasuunnitelma:

Asiasanat:  
ikäihminen
neuvonta