Hyppää pääsisältöön
Kuva
Ratamon tiiliseinä

22.9.–16.10.2016

Suomalais-irlantilainen näyttely You Make Mine, I Make Yours perustuu projektiin, joka alkoi toukokuussa 2014 jyväskyläisten ja corkilaisten taidegraafikoiden kesken.

Taustaideana oli yritys tutkia luovaa prosessia kyseenalaistaen alkuperäisidean eteneminen valmiiksi tuotteeksi. Osallistujat esittelivät luonnoksensa muille ja valmistivat itse teoksen. Jokainen taiteilija teki myös teoksen toisen idean pohjalta, näin yhden suunnitelman pohjalta saatiin erilaiset lopputulokset. Työskennelläkseen toisen idean pohjalta täytyi ensin perehtyä suunnitelmaan ja tehdä teos omalla tyylillä.

Näyttelyssä jokaiselta on kaksi teosta, oma sekä toisen idean pohjalta syntynyt. Lisäksi ovat nähtävillä suunnitelmat, joiden mukaan työt ovat valmistuneet.

Projektiin osallistuneet taiteilijat ovat: 
Tuomas Hallivuo, Naoji Ishiyama, Jyrki Markkanen ja Aino-Kaarina Pajari Jyväskylästä
Johnny Bugler, Conall Cary, Dominic Fee ja Fiona Kelly Corkista

Taiteilijatapaaminen to 22.9. klo 15, läsnä kaikki osallistuneet taiteilijat, vapaa pääsy

Näyttely oli ensimmäistä kertaa esillä CIT Wandesford Quay Galleryssä Corkissa toukokuussa 2016 ja nyt Galleria Ratamossa Jyväskylässä.

www.corkprintmakers.ie/

Projektia ovat tukeneet Culture Ireland ja Keski-Suomen kulttuurirahasto, se on toteutettu yhteistyössä Corkin taidegraafikoiden ja Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamon kanssa.

 

 

Asiasanat: