Hyppää pääsisältöön

Toiminnan kuvaus

Kasvun ja oppimisen hallintoon kuuluvat toimialajohtaja, palvelujohtajat ja kasvun ja oppimisen hallinnon yksikkö. Lisäksi yksikössä ovat sivistyslautakunnan menot ja koko määrärahalle yhteisiä konsernihallinnon vyörytyksiä sekä konsernihallinnon laskuttamat toimialan hallinto-, henkilöstö- ja talouspalvelujen menot.

Lasten vanhemmille tai muille huoltajille kohdennettua uuden varhaiskasvatuslain mukaista neuvontaa ja ohjausta käytettävissä olevista varhaiskasvatuspalveluista kehitetään ja tehostetaan varhaiskasvatuksen palveluohjauksessa. Perusopetuksen palveluohjauksessa selkeytetään ohjauksen toimintatapoja. Yksityisen varhaiskasvatuksen valvonnan siirtyessä kunnille laaditaan ohjausta ja valvontaa tukeva sekä palveluja linjaava sääntökirja.

Palvelu- ja kehittämisyksikössä tuetaan varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen henkilöstön osaamisen kehittämistä uusilla toimintamalleilla ja tehdään yhteistyötä oppilaitosten kanssa. Yhteistyössä henkilöstön kanssa kehitetään uusia laadun arvioinnin malleja.