Hyppää pääsisältöön
Kuva
Suomen käsityön museon Kässäätkö-sivustolla kerrotaan koulukäsityön historiasta.

Museon verkkonäyttelyt sukeltavat suomalaiseen käsityöhistoriaan

Vuosien varrella monista museon näyttelyistä ja tutkimuksista on koottu verkkonäyttelyitä, joista pääsee nauttimaan edelleen. Kurkista vaikka suomalaisen koulukäsityön historiaan tai Ahvenanmaan käsityöläisten elämään. 

Nykytallennus-sivusto

Sivulla on Jyväskylän yliopiston ja Jyväskylän avoimen yliopiston museologian opiskelijoiden tallennusharjoitustöitä Suomen käsityön museolle.
Tutustu museon nykytallennusprojektiin

Rauta on taottava kuumana

Fil. Lis. Maija-Liisa Hirvi toimi Suomen käsityön museon ensimmäisenä johtajana Jyväskylässä vuosina 1982–1992. Rauta on taottava kuumana -kokonaisuudessa hän muistelee museon alkuaikojen tapahtumia 20.4.2013.
Rauta on taottava kuumana -verkkonäyttely

Käsityö yhdistää -verkkonäyttely

Taitoliiton satavuotisen toiminnan kunniaksi Suomen käsityön museo on tuottanut Käsityö yhdistää –verkkonäyttelyn, joka kertoo alueellisten taitoyhdistysten toiminnasta sadan vuoden ajalta. Toiminnot ovat muuttuneet, mutta edelleen käsityön tekeminen on kaikkia yhdistävä tekijä.
Käsityö yhdistää -verkkonäyttely

Astu tarinaan äänioppaiden avulla

Äänipolkujen avulla voit kuunnella neliosaista Astu tarinaan ja koe käsityössä elämän tuntu -sarjaa. Kyllä äijätkin osaa -äänipolku on suunnattu miehille, Taitavia naisia naisille, Kiertokulku nuorille sekä Missä villalanka kasvaa? lapsille. Äänipolut sisältävät fiktiivisiä tarinoita, mutta myös tositapahtumiin pohjautuvia muisteluja ja haastatteluja. Polut antavat uuden ulottuvuuden Käsityössä elämän tuntu -näyttelystä poimituille esineille ja ilmiöille.
Astu tarinaan -sisältöihin voi tutustua myös verkossa 

Lämmöllä – Hyväntekeväisyyskäsitöitä 2010–2011

Suomen käsityön museon näyttely hyväntekeväisyystöistä oli esillä Suomen käsityön museon Näytönpaikassa 22.12.2010–6.2.2011.
Materiaalista - hyväntekeväisyyskäsitöistä - koottiin myös verkkonäyttely.

Kukako – Kulttuuria Kaikista Kolkista

Suomen käsityön museon Kukako-hankkeen tuloksena avattiin keväällä 2010 vuorovaikutteinen sivusto, jota voidaan hyödyntää koulujen kulttuuriperintöopetuksessa. Sivuston tavoitteena on, että lapset oppivat arvostamaan omaa ja kunnioittamaan toisten kulttuuriperintöä.
Oma jokapäiväinen elämisympäristö on tärkeä ja säilyttämisen arvoinen, vaikka sitä ei olekaan julistettu kulttuuriperinnöksi. Suomen käsityön museo valtakunnallisena erikoismuseona haluaa Kukako-sivustolla ottaa osaa keskusteluun kulttuuriperinnöstä - tehdä siitä jokaisen arkipäivää. 
Kukako-sivusto

Aikamatka käsityöhön

Verkkonäyttely poimii keskeisimpiä piirteitä suomalaisen käsityön historiasta. Näyttely pohjautuu Suomen käsityön museon perusnäyttelyyn, joka valmistui kesällä 2000. Tekstien otsikoita voi käyttää myös hakusanoina.
Ota aikamatka käsityöhön

Käsityössä elämän tuntu

Sukella käsityön värikkääseen verkkoon. Nyt käsityöntekijä saa vaikutteita, ideoita, tietoa ja taitoa nettiavaruudesta, ennen malleja katseltiin kirkossa ja kirkonmäellä. Vieläkin käsityöstä aistii luonnon tuntoja, tunnelmia, materiaaleja ja värejä.
Verkkonäyttely pohjautuu Suomen käsityön museon perusnäyttelyyn Käsityössä elämän tuntu, joka valmistui kesällä 2000.
Käsityössä elämän tuntu -verkkosivusto.

Taidon 100 vuotta

TAITO -lehti juhli yhtäjaksoisen julkaisun vuosisataa 2007. 
Juhlavuodesta koostettiin myös pienimuotoinen verkkonäyttely Taidon 100 vuotta

Kässäätkö

Kässäätkö – koulukäsityön muistiverkko -sivuilla voit tutustua koulukäsityön historiaan ja auttaa kartuttamaan museon kokoelmia. Sivuille kootaan koulukäsityöhön liittyviä muistoja ja valokuvia sekä tietoa koulukäsityöhön liittyvästä tutkimuksesta.
Minkälaisia muistoja sinulla on koulukäsitöistä? 
Kurkkaa Kässäätkö-sivulle ja jaa vaikka oma muistosi. 

Keski-Suomi muotoilee '08

Sivusto esittelee Keski-Suomi muotoilee '08 -näyttelyn töitä. Voit pohtia ovatko osallistujan teokset käsityötä, taidekäsityötä, taideteollisuutta tai teollista muotoilua?
Keski-Suomi muotoilee '08 -verkkonäyttely

Kulissien takaa

Museossa tapahtuu monia asioita piilossa, kulissien takana. Tule kuvalliselle seikkailulle museon takahuoneisiin, jossa näyttelyvieras ei normaalisti pääse käymään.
Kulissien takaa

Suomalaiset kansallispuvut

Suomalaiset kansallispuvut -sivusto esittelee suomalaisia kansallispukuja, niin suomen- kuin ruotsinkielisiltä alueiltamme. Hakemistosta löytyy puvun kuva, sekä puvun myyjän yhteystiedot, joka vastaa puvun tarvikkeista, kaavoista ja työohjeista tai valmiin puvun toimittamisesta. Sivustoa ylläpitää Suomen kansallispukukeskus, joka toimii Suomen käsityön museon yhteydessä. 
Suomalaiset kansallispuvut -sivusto

PORON JÄLJILLÄ - pohjoisen käsityöläisiä

Poron jäljillä – pohjoisen käsityöläisiä -sivusto on tarkoitettu kaikille käsityöstä, pohjoisesta elämästä ja elämäntavasta, luonnosta ja poroista kiinnostuneille. Poro on mukana monen pohjoisen ihmisen elämässä aina ja kaikkialla.
PORON JÄLJILLÄ - pohjoisen käsityöläisiä

Tie romanien elämään

Sivusto perustuu Suomen käsityön museon yhteydessä toimivassa Suomen kansallispukukeskuksessa 9.6.-10.9.2006 esillä olleeseen pienimuotoiseen suomalaista romanikulttuuria esittelevään näyttelyyn.
Tie romanien elämään -sivusto

Taito elää

Käsi- ja taideteollisuusliitto Taito ry:n juhlavuoden kunniaksi Suomen käsityön museolla järjestettiin Irene Ylösen kirjoittamaan historiaan perustuva pienoisnäyttely 1.7.2003–14.9.2003.
Tutustu Taito ry:n historiaan Taito elää -sivustolla.

Ahvenanmaan käsityöläisyys

Vuosina 2002 ja 2003 aloitettiin alueellinen nykykäsityöläisten toiminnan tallennustyöprojekti. Saaristo- ja rannikkoalueen vierailujen jatkona Suomen käsityön museo tutustui kesällä 2004 Ahvenanmaan käsityöläisyyteen. Ahvenanmaalaisten käsityöläisten luona vierailivat tp. amanuenssit Seija Hahl ja Anneli Hemmilä-Nurmi.
Käsityöläisten elämää tallennettiin haastatteluin, valokuvaamalla, videoimalla ja tekemällä esinehankintoja museon kokoelmiin.
Ahvenanmaan käsityöläisyys -sivustolle koottiin projektin edistymistä ja tuloksia. 

Saaristolaiskäsityö

Saaristolaiskäsityöprojekti on Suomen käsityön museon alueellinen tallennus- ja dokumentointi-projekti. Kesällä 2002 ja syksyllä 2003 museon työntekijät kävivät dokumentoimassa eri puolilla saaristoa ja meren rannikkoa asuvien käsityöläisten arkipäivää.
Sivustolla on runsaasti tietoa saariston käsityöläisyydestä

T se itse

T se itse -verkkonäyttely avattiin lokakuun 2000 alussa. Luonnonmateriaaleista ja käsityöstä kertova verkkonäyttely toteutettiin museon kummiluokan avustuksella.
Näyttely antaa nimensä mukaisesti myös ohjeita käsitöihin ja askarteluun ja aineksia ajatteluun.
T se itse -sivusto.