Hyppää pääsisältöön
Kuva
Vihreää väriä -näyttelyn kutsuilme. Värillisiä palloja ja kasveja.

Kiinnostuitko museon näyttelyistä?

Lisätietoja antaa näyttelyintendentti Mikko Oikari
p. 050 553 3880
mikko.oikari [at] jyvaskyla.fi

Vuoden 2021 päänäyttelyt

9.1.–18.4.2021 Basaarien kätköistä

Heti vuoden vaihteen jälkeen museon näyttelyissä siirrytään jo kaukomaille. Loppuvuoden päänäyttely Basaarien kätköistä esittelee perinnetekstiilejä ja -koruja Marokosta Tiibetiin keräilijä Tuomas Sopasen kokoelmista. Paimentolaisuus ja perinteet näyttäytyvät selkeinä näissä käyttötekstiileissä ja koristuksissa.

29.4.–29.8.2021 Design Eija Rasinmäki - Käsinkudottu elämä 

Keväällä päänäyttelyksi vaihtuu tekstiilitaiteilija Eija Rasinmäen näyttävää 50-vuotista uraa peilaava Design Eija Rasinmäki – Käsinkudottu elämä 29.4.–29.8.2021. Rasinmäen tunnistettavat taidematot ovat olleet monessa suomalaisessa kodissa arvostetulla paikalla ja pitkään rakastettuja. 

11.9.–5.12.2021 Vihreää väriä   

Syksyn näyttelyissä katse kääntyy kohti kestävää elämää ja kansainvälistä muotoilua. Koko talon valtaavassa päänäyttelyssä Vihreää väriä 11.9.–5.12.2021 pohditaan värjäyksen ekologiaa. Kasvivärjäystä, värjäämisen trendejä, tulevaisuutta ja kestävää kehitystä sekä erilaisia värjäystekniikoita pohtimassa yhdessä Suomen käsityön museon kanssa ovat Värjärikilta, Suomen väriyhdistys ja Helsingin yliopiston BioColour-hanke. Näyttely on osa Jyväskylän museoiden yhteistä Väri-teemaista syksyä. 

Haluatko näyttelysi tähän tilaan?

Tutustu näyttelynrakentajan oppaaseen omalta sivultaan.

Suomen käsityön museon näyttelyissä käsityö esitellään ammattina, taiteena ja harrastuksena. Vuosittain museo esittelee uusia näkökulmia käsityöhön tuovia päänäyttelyitä kaksi tai kolme vuodessa sekä useita pienempiä näyttelykokonaisuuksia. Varsinaiset vaihtuvien näyttelyiden tilat sijaitsevat kahdessa kerroksessa. 

Tavoitteenamme on tuottaa elämyksiä ja kokemuksia sekä välittää ja lisätä tietoa ilmiöistä käsityön eri näkökulmista. Omien kokoelmien lisäksi näyttelyissä esitelläänkin muiden museoiden ja toimijoiden sekä yksityisten henkilöiden kokoelmia. 

Verkossa museon näyttelyihin voi tutustua monella eri tavalla videoiden, tekstien, kuvien, verkkoaineistojen tai mobiiliopasteiden avulla. 

Voit myös lähettää näyttelyehdotuksesi meille suoraan verkkolomakkeen kautta: www.lyyti.in/ehdotanayttelya