Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kuivuudessa kasvaa toivo. Laura Malmivaaran valokuvanäyttely Suomen käsityön museossa.

Kuivuudessa kasvaa toivo

Näyttely Suomen käsityön museon Aulagalleriassa 15.5.–19.5.2019. 

Valokuvaaja, näyttelijä Laura Malmivaara tutustui Suomen Lähetysseuran kehitysyhteistyöhön Tansanian Kishapussa syyskuussa 2018. Malmivaara kuvasi matkan aikana alueen kylissä kohtaamiaan tyttöjä ja naisia. Tuloksena syntyi muotokuvista koostuva valokuvanäyttely Kuivuudessa kasvaa toivo. 

Kuvausmatka syvensi Malmivaaran käsitystä kehitysyhteistyöstä.
– Näin itse konkreettisesti, miten esimerkiksi vesipumpun kaltaisella yksinkertaisella asialla on iso merkitys. Olen itse metsänomistaja, mutta matkalla tajusin myös metsän arvon uudella tavalla.
– Päällimmäisenä kohtaamisista jäi mieleen toivo. Heillä oli usko parempaan tulevaisuuteen ja sen tuomiin mahdollisuuksiin, Malmivaara kertoo.

Tansaniassa Shinyangan läänissä sijaitseva Kishapu kärsii kuivuudesta, jota ovat pahentaneet ilmastonmuutoksesta johtuvat ennustamattomat sateet. Kuivuus vaikeuttaa ihmisten toimeentuloa, ruuantuotantoa ja veden saantia jo entisestään köyhällä alueella.  Koska naiset ja tytöt ovat usein vastuussa ruuantuotannosta ja veden hakemisesta, vaikuttaa ilmastonmuutos erityisesti heihin. 

Lähetysseura tukee Kishapun kyläyhteisöjen sopeutumista muuttuvaan ilmastoon mm. tukemalla puiden istutusta, kouluttamalla kyläläisiä kuivuutta kestävien lajikkeiden viljelyssä ja pienyrittäjyystaidoissa sekä parantamalla vesi-ja sanitaatiojärjestelmiä. Työllä tuetaan erityisesti naisia ja nuoria. Lähetysseuran kehitysyhteistyötä rahoittaa Suomen ulkoministeriö.  

Näyttely on avoinna Suomen käsityön museon Aulagalleriassa 15.5.–19.5.2019. 
Ke– klo 11–18, pe 11–20, la klo 11–22 ja su klo 11–18. 

Malmivaara kertoo kuvistaan lauantaina 18.5. klo 10.30-11.30 järjestettävässä Ilmastonmuutos – Pelastuuko maailma -tilaisuudessa Jyväskylän yliopiston päärakennuksen juhlasalissa. Tilaisuus on osa Jyväskylässä järjestettävien Lähetysjuhlien ja Kirkkopäivien ohjelmaa.  

Lisätietoja:

Minna Havunen, viestinnän suunnittelija, Suomen Lähetysseura, minna.havunen [at] suomenlahetysseura.fi, p. 040 6326 099