Päihdehoitaja

Päihdehoitajan vastaanotto terveysasemalla

Terveysaseman päihdehoitaja tarjoaa ohjausta, neuvontaa ja hoitoa päihteisiin liittyvissä kysymyksissä kaikille täysi-ikäisille kuntalaisille. Tarvittaessa päihdehoitaja ohjaa muihin hoitopaikkoihin. Myös omaiset voivat kysyä päihdehoitajan neuvoa pulmatilanteissa tai silloin, kun heillä on herännyt huoli läheisen päihteiden käytöstä.

Toiminnan tavoitteena on ennaltaehkäistä alkoholihaittojen syntymistä sekä motivoida ja tukea asiakasta muutokseen alkoholinkäytön ja elämänhallinnan suhteen.

Ajanvaraus ja yhteystiedot

Vastaanotolle et tarvitse lääkärin tai hoitajan lähetettä. Ajan voit varata suoraan päihdehoitajalta.

Ajanvarauksellinen vastaanotto on ma–to klo 10–15.30 ja pe klo 8–14.

Päihdearviointivastaanotto

Kyllön terveysaseman keskitetty päihdearviointivastaanotto palvelee Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten asukkaita. Helmikuussa 2018 avattu palvelu korvaa Sovatekin päihdepäivystyksen, johon päihdehoitaja voi edelleen ohjata asiakkaita tarpeen mukaan.

Vastaanotolle voi tulla, kun oma tai läheisen päihteidenkäyttö huolestuttaa.

Vastaanotto palvelee ilman ajanvarausta

  • Voit tulla paikalle arkisin klo 8–11
  • Voit soittaa palvelunumeroon 014 266 9038

Vastaanotolle ei tarvita lähetettä. Vastaanotolla tehdään tilannekartoituksia, palveluohjausta muihin hoitopaikkoihin ja suunnitellaan jatkohoitoa.

Avokatkaisuhoito

Alkoholin käytön avokatkaisu sopii asiakkaille, jotka eivät tarvitse varsinaista katkaisuhoitoa osastolla, vaan pärjäävät kotona. Avokatkaisu on turvallinen lääkkeellinen hoito, joka voidaan aloittaa hoitajan arvion perusteella päihdearviointivastaanotolla.