Hyppää pääsisältöön

Asumisneuvonta

Asumisneuvoja auttaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa asumiseen liittyvissä ongelmissa (esim. vuokranmaksuvaikeudet) ja ohjaa tarvittaessa asiakasta muihin auttaviin palveluihin. Asumisneuvoja toimii yhdyshenkilönä vuokranantajien ja muiden yhteistyökumppaneiden välillä.

Asumisneuvonta Jyväskylässä

Mielenterveyden keskusliitto ry

Mielenterveyden keskusliitto ry on mielenterveyspotilaiden ja -kuntoutujien sekä heidän läheistensä itsenäinen kansalaisjärjestö. Siihen kuuluu 170 jäsenyhdistystä eri puolilla Suomea ja niiden kautta yli 22 000 henkilöjäsentä.

Mielenterveyden keskusliitto Jyväskylä
Piippukatu 11
40100 Jyväskylä

Asumispalvelut mielenterveys- ja päihdeasiakkaille

Jyväskylän kaupunki tarjoaa Kynnystien ja Lahjaharjuntien palvelukodeissa ympärivuorokautista tuettua asumispalvelua naisille ja miehille. Erityisryhmänä ovat mielenterveys- ja päihdeasiakkaat. Asukaspaikkoja on Lahjaharjuntien ja Kynnystien palvelukodeissa yhteensä 30. Lisäksi Kynnystien rivitalojen tuetuissa, omilla sisäänkäynnein varustetuissa asunnoissa on yhteensä 10 asukaspaikkaa.

Kynnystien palvelukoti ja tuetut rivitaloasunnot sijaitsevat Myllyjärven rannalla, Myllyjärven kaupunginosassa. Lahjaharjuntien palvelukoti sijaitsee Palokkajärven rannalla Lohikosken kaupunginosassa.

Toiminta-ajatuksena on tukea itsenäisen elämänhallinnan kehittymistä päihde-ja mielenterveyskuntoutuksella, joka perustuu kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan, verkostotyöhön ja yhteisöhoitoon.

Kynnystien palvelukoti ja tukiasunnot
Kynnystie 4, 40640 Jyväskylä
puh. 014 266 3411

Lahjaharjuntien palvelukoti
Lahjaharjuntie 9,40250 Jyväskylä

Vastaava ohjaaja, puh. 014 2668708

Kynnystien palvelukoti ja tukiasunnot sekä Lahjaharjuntien palvelukoti, palveluesimies, puh. 014 266 3412

Asumispalvelut mielenterveys- ja päihdeasiakkaille

Asiasanat: