Jyväskylä - Apua perheille

Suomen nuoret lesket ry

Tarjoamme leskille ja heidän lapsilleen mahdollisuuden tavata samassa elämäntilanteessa olevia ja saada tukea suruun ja arjessa selviytymiseen. Toiminta on poliittisesti, aatteellisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta. Toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen, vertaistukeen ja luottamuksellisuuteen.

Suomen nuoret lesket ry
Matarankatu 6, 40100 Jyväskylä
Puh. 044 300 6477, toimisto[at]nuoretlesket.fi

Yhteydenotot mielellään ensin puhelimitse tai sähköpostilla.
Jyväskylässä kokoontuu nuorten leskien vertaistukiryhmä säännöllisesti.

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry.

Monipuolisia lastensuojelun avo- ja laitospalveluita. Ensikodissa tuetaan vanhemmuutta ja elämänhallintaa, sekä turvataan vauvan/lapsen riittävän hyvä hoito. Turvakodissa katkaistaan perheväkivaltakierre, tarjotaan turvaa ja tuetaan vanhemmuutta. Baby blues- avopalvelutyö tarjoaa ohjausta ja tukea vaikeahoitoisen vauvan, väsymyskierteessä olevanperheen sekä masentuneen/alavireisen äidin auttamiseksi. Työmuotoina Baby bluesissa ovat yksilö- ja paritapaamiset, puhelinneuvonta, kotikäynnit, sekä Baby blues -ryhmä.

Keski-Suomen Ensi- ja turvakoti
Suuruspääntie 11, 40520 Jyväskylä

Turvakoti: puh. 050 4688 179 (24 h/vrk)
Baby blues: puh. 050 5965 447 (pe 10-13 päivistys)
Ensikoti: 050 3231 034 (24 h/vrk)

Ensi- ja turvakotijaksoille tullaan oman kunnan sosiaalitoimen tai sosiaalipäivystyksen kautta. Yhteyttä voi myös ottaa sähköpostitse.

Ensi- ja turvakotiin tarvitaan oman kunnan tai sosiaalipäivystyksen maksusitoumus. Baby bluesiin ei tarvita lähetettä ja palvelu on maksutonta.

FinFami mielenterveysomaiset Keski-Suomi

Yhdistys tukee psyykkisesti sairastuneiden omaisia sekä pyrkii lisäämään suvaitsevaisuutta ja ymmärrystä psyykkisesti sairastuneita kohtaan. Tavoitteena on myös vaikuttaa psykiatrisen hoidon ja hoitojärjestelmän kehittämiseen ja toimintaedellytyksiin. Yhdistys tarjoaa vertaistukea, tietoa ja virkistystä.

FinFami mielenterveysomaiset Keski-Suomi
Tapionkatu 4 A5 (3. krs) 40100 Jyväskylä
Omaistyöntekijä, p. 050 538 7633
toimisto@finfamiks.fi

Lähetettä ei tarvita. Joihinkin ryhmiin ja toimintoihin tulee ilmoittautua etukäteen.

Perheasiain neuvottelukeskus

Perheasiain neuvottelukeskus on Keski-Suomen evankelis-luterilaisten seurakuntien ylläpitämä palvelukeskus. Kirkon perheneuvonnan tehtävänä on sielunhoidon ja terapeuttisen keskustelun avulla tukea ja auttaa parisuhteen ja perheen ongelmissa sekä elämän kriisitilanteissa.

Perheasiain neuvottelukeskuksessa selvitetään parisuhteeseen, perheeseen ja ihmisen henkilökohtaiseen elämään liittyviä kysymyksiä. Asiakkaat voivat tulla joko yksin, parina tai perheenä. Useimmissa perheasiain neuvottelukeskuksissa suoritetaan myös perheasiain sovittelua.

Jokaisessa keskuksessa toimii yksi tai useampia perheneuvontatyöhön erikoistumiskoulutuksen saaneita perheneuvojia. Useimmissa keskuksissa on ajanvarauksesta huolehtiva vastaanottosihteeri.

Perheasiain neuvottelukeskuksen palvelut ovat maksuttomia. Perheneuvojilla ja vastaanottosihteereillä on ehdoton vaitiolovelvollisuus. Perheneuvonnan asiakkaaksi voi hakeutua, vaikka ei kuuluisi ev.lut. kirkkoon.

Käyntiosoite: Kilpisenkatu 4, 2. krs
Postiosoite: Vapaudenkatu 38 B 2. krs, 40100 Jyväskylä
Uusi osoite 18.11. 2019 alkaen
Matarankatu 1, 40100 Jyväskylä

Asiakasajanvaraus  p. 044 774 7052 ti, ke ja pe klo 12-14.30

Psykologipalvelut

Psykologeina autamme sinua elämäsi erilaisissa ongelmatilanteissa. Psykologipalveluita tarjotaan pikkulapsiperheille, aikuisväestölle ja ammattikorkeakouluopiskelijoille Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten kunnissa. Palvelut ovat kaikissa kunnissa maksuttomia ja luottamuksellisia.

Pikkulapsiperheiden psykologipalvelut ovat matalan kynnyksen palveluita lasta odottaville, pienten lasten perheille ja heidän vanhemmilleen. Pikkulapsiperheiden psykologipalveluihin voit ottaa yhteyttä esimerkiksi silloin, jos sinua mietityttää vanhemmaksi tuleminen tai pärjääminen lapsen kanssa. Lue lisää palveluista ja tarkista yhteystiedot pikkulapsiperheiden psykologipalveluiden sivuilta.

Perusopetuksessa ja toisen asteen oppilaitoksessa opiskelevien psykologipalvelut hoidetaan oppilashuollon palveluissa.

Aikuisten ja ammattikorkeakouluopiskelijoiden psykologipalvelut ovat tukenasi erilaisissa elämäsi kriiseissä. Voit ottaa yhteyttä esimerkiksi silloin, jos elämäntilanteessasi on tapahtunut suuria muutoksia, koet ahdistuneisuutta tai pahaa oloa ja kaipaat siihen tukea. Lue lisää palveluista ja tarkista yhteystiedot aikuisten psykologipalveluiden sivuilta.

Hankasalmen psykologipalvelut
Psykologimme Anne Brander-Päivinen palvelee Hankasalmen asukkaita pikkulapsiperheistä aikuisväestöön ja koululaisiin.
Puhelinaika: ti klo 10.00 - 11.00, p. 014 267 1201, vain peruutukset tekstiviestillä numeroon: 040 571 4796
Käyntiosoite: Hankasalmen terveysasema, Keskustie 53, 41520 Hankasalmi

Uuraisten psykologipalvelut
Psykologimme Reetta Rantala palvelee keskiviikkoisin ja perjantaisin Uuraisten asukkaita pikkulapsiperheistä aikuisväestöön. Koulupsykologi palvelee kouluikäisiä.
Yhteydenotot keskiviikkoisin ja perjantaisin p. 014 266 8004, vain peruutukset tekstiviestillä numeroon 050 505 1852
Käyntiosoite: Uuraisten terveysasema, Kuukantie 16, 41230 Uurainen

Peruspalveluiden psykologipalvelut alueittain

Sisä-Suomen SYLI ry

Vapaaehtoisvoimin toimiva Sisä-Suomen SYLI ry tarjoaa vertaistukea sekä syömishäiriöön sairastuneille että heidän läheisilleen.

Syömishäiriöön sairastuneiden vertaistukiryhmä on tarkoitettu pääsääntöisesti yli 18-vuotiaille. Ryhmään on tervetulleita kaikki, jotka kokevat ruoan ja syömisen elämää rajoittavana ongelmana.

Sairastuneille on lisäksi tarjolla kaveritoimintaa eli yksilövertaistukea. Lue kaveritoiminnasta täältä: https://sisasuomensyli.fi/kaveritoiminta. Kaveritoiminnan säännöt löytyvät linkistä https://sisasuomensyli.fi/1_26_s-nn-t.html

Syömishäiriöön sairastuneiden läheisille ei tällä hetkellä ole omaa ryhmätoimintaa, mutta läheiset voivat kirjoittaa läheisten sähköpostivertaistukeen sptuki2@sisasuomensyli.fi. Sähköpostiin vastaa syömishäiriöstä toipuneen läheinen.

Lähetettä tai diagnoosia ei tarvita. Ilmoittautumiset etukäteen ryhmänohjaajille, jos mahdollista.

Ryhmien kokoontumiskalenteri sekä yhteystiedot
www.syomishairioliitto.fi
www.sisasuomensyli.fi/

Jyväskylän perheneuvola

Asiasanat: