Hankasalmi - Apua perheille

Hankasalmen omaishoitajat ja läheiset ry

Hankasalmen Omaishoitajat ja läheiset ry on perustettu 8.6.2004. Yhdistys toimii omaishoitajien ja heidän hoidettaviensa edunvalvonta- ja tukijärjestönä. Toiminta-alueena on Hankasalmi ja ympäristökunnat. Yhdistyksen valtakunnallinen kattojärjestö on Omaishoitajat ja Läheiset-liitto ry. Jäseneksi voi liittyä omaistaan/läheistään hoitava tai hoitanut.

Osoite: Keskustie 41, 41520 Hankasalmi
p. 040 8487503

Hankasalmen seurakunta

Diakoniatyöntekijät ovat kirkon sosiaalityöntekijöitä. Diakoniatyöntekijän puoleen voit kääntyä käytännöllisen ja taloudellisen tuen tarpeessa, mutta myös yksinäisyyden, mielenterveysongelmien, päihteiden, ihmissuhdevaikeuksien, elämän kriisien ja muiden ongelmien paineessa - oikeastaan kaikissa elämän vaikeissa asioissa.

Hankasalmen seurakunta

Heidi Antikainen, diakonissa ja lähetyssihteeri. Tavattavissa varmimmin maanantai - keskiviikko klo 9-10 virastossa, viikkovapaat perjantai ja lauantai.
Pappilantie 5, puh. 040 844 2225, heidi.antikainen[at]evl.fi

Hankasalmen koulu- ja opiskelijaterveydenhuolto

Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon tehtävänä on yhteistyössä vanhempien, oppilaiden, koulun henkilöstön sekä oppilashuollon muun henkilöstön kanssa tukea lasta ja nuorta kasvamaan ja kehittymään terveeksi aikuiseksi. Kouluterveydenhuollon tehtävänä on myös vaikuttaa koko kouluyhteisön terveydenedistämiseen ja elinympäristön turvallisuuteen. Toiminnassa painottuu terveellisten elämäntapojen edistäminen huomioiden myös psyykkinen hyvinvointi.

Koulupsykologi on käytettävissä kaikkien oppilaiden asioissa, esim. oppimistutkimukset, pulmatilanteet, kasvatus- tai muut perheen huolet. Ajan voi varata myös itse.

Psykologi
Keskustie 53, 41520 Hankasalmi
Anne Brander-Päivinen, p. 014 2671 201
anne.brander-paivinen[at]hankasalmi.fi

Terveydenhoitajat:
Kuuhankaveden ja Aseman koulut
Terveydenhoitaja Inkeri Mustonen, p. 014 2671 287
Puhelimitse tavoittavissa parhaiten ma–pe klo 8–9 ja ma–to klo 15–16

Niemisjärven ja Ristimäen koulut:
Terveydenhoitaja Mari Venäläinen, p. 014 2671 391
mari.venalainen[at]hankasalmi.fi

Jyväskylän perheneuvola

Asiasanat: