Jyväskylä - Apua nuorille

Etsivä nuorisotyö

Etsivä nuorisotyö on tarkoitettu niille 15-29-vuotiaille nuorille, jotka ovat jäämässä opiskelun ja työelämän ulkopuolelle, tai muuten kaipaavat apua arkeensa. Etsivän työn ohjaaja auttaa nuorta tulevaisuuden suunnittelussa ja arjenhallinnassa sekä ohjaa tarvittavien palveluiden piiriin. Etsivä työ on nuorelle vapaaehtoista, maksutonta ja luottamuksellista. Ohjaajiin saa yhteyttä monin tavoin: soittamalla, tekstiviestillä, whatsapp viesteillä, sähköpostilla ja Discordin kautta tai nettisivujen Ota yhteyttä –lomakkeen kautta.
Etsivän nuorisotyön ohjaaja tapaa nuorta nuorelle sopivimmassa paikassa kuten kahvilassa, toimistossa, virastoissa, oppilaitoksessa tai nuoren kotona. Ohjaaja kulkee nuoren rinnalla, tekee asioita yhdessä nuoren kanssa – ei nuoren puolesta. Tarvittaessa etsivän nuorisotyön ohjaaja lähtee yhdessä nuoren kanssa asioimaan eri palveluissa, kuten esimerkiksi sosiaalitoimistossa tai TE-toimistossa.

Etsiviä on Jyväskylässä 14, joista 12 työskentelee Jyväskylän kaupungin nuorisopalveluilla ja kaksi Sovatek-säätiöllä.

Palvelunumero p. 050 501 9936
Uudet yhteydenotot ja konsultointi
(arkisin klo 8-16, pyrimme vastaamaan puheluihin saman päivän aikana)

Jyväskylän Nuoriso- ja Palveluasunnot JNP ry:n tuettu asuminen

Jyväskylän Nuoriso- ja palveluasuntojen tuetun asumisen yksiköt ovat nuorille aikuisille suunnattuja asuinkokonaisuuksia, kohderyhmänä ovat mielenterveyskuntoutujat tai muutoin vaikeassa elämäntilanteessa olevat nuoret aikuiset, yksiköt sisältävät yhteensä 17 tukiasuntoa. Asukkaat asuvat omissa kodeissaan omalla itsenäisellä vuokrasopimuksella ja jokaiselle laaditaan yksilöllinen asumissuunnitelma. Asumissuunnitelmasta riippuen yksilöllinen tuki on 1-5 kertaa viikossa, kriisitilanteissa tuen määrää arvioidaan tarpeen mukaan.

Tuetun asumisen yksiköt sijaitsevat Häkkisentie 3:ssa sekä Schaumanin puistotie 2:ssa.
Häkkisentie 3 as. 16, 40530 Jyväskylä

Milloin voi asioida?
Yhteyttä voi ottaa ma-pe klo 8-16
Jyväskylän Nuoriso- ja Palveluasunnot

Ohjaamo Jyväskylä

Ohjaamosta alle 30-vuotiaat jyväskyläläiset nuoret saavat tukea oman opiskelualan löytämiseen, työllistymiseen ja urasuunnitteluun. Autamme sinua selvittämään myös asumis- ja toimeentuloasioita sekä tuemme hyvinvointiasi. Palvelumme on maksutonta.

Tule Ohjaamoon:
Gummeruksenkatu 6, 2.krs
Avoinna ilman ajanvarausta ma-to klo 12-16 ja pe klo 10-14.
p. 050 311 8877 (myös tekstiviestit ja Whatsapp)
ohjaamo[at]jkl.fi

Ajankohtaistiedotus hoidetaan pääasiassa Facebook sivulla Ohjaamo Jyväskylä
Instagramista @ohjaamojyvaskyla

Lasten ja nuorten päihde- ja mielenterveystyö

Lasten ja nuorten mielenterveyspalvelut tuottaa Jyväskylän perheneuvola yhdessä Keski-Suomen sairaanhoitopiirin lasten ja nuorisopsykiatrian yksiköiden kanssa.

Perheneuvola
Nuorisovastaanotto

Väinönkatu 6, 3. krs. Perheneuvolan tilat
40100 Jyväskylä
p. 014 266 0150

Nuorisovastaanotto on avoinna arkisin klo 8-16.

Nuorisopsykiatrian poliklinikka

Nuorisopsykiatrian poliklinikka on Tourulassa toimiva ajanvarauspoliklinikka, jonne tarvitaan lähete. Poliklinikka vastaa pääasiassa Jyväskylän ja lähikuntien 13-17-vuotiaiden psykiatrisesta avohoidosta.

Ailakinkatu 17, 40100 Jyväskylä
puh. 014 269 2030

Nuorten aikuisten palvelukeskus (J-Nappi)

Nuorten aikuisten palvelukeskus eli J-Nappi on 18-29-vuotiaille jyväskyläläisille nuorille tarkoitettu sosiaalitoimisto, jossa työskentelee kolme sosiaalityöntekijää, yksi sosiaaliohjaaja, kaksi psykiatrista päihdesairaanhoitajaa sekä yksi psykologi. Pääsääntöisesti J-Napin nuorten kanssa etsitään ratkaisuja asumiseen, rahatilanteeseen, ihmissuhteisiin, päihteiden käyttöön, mielenterveyteen liittyviin kysymyksiin, opintoihin, työn hankkimiseen sekä muihin arjen pulmiin. Asiakkaaksi sosiaalityöhön tullaan Hannikaisenkadun sosiaaliaseman kautta. Sairaanhoitajille ja psykologille asiakkaaksi pääsee myös muuten, esimerkiksi olemalla itse suoraan yhteydessä heihin puhelimitse.

Hannikaisenkatu 11-13, 40100 Jyväskylä
Avoinna arkisin 9.00 – 15.30

Nuorten Taidetyöpaja

Nuorten Taidetyöpaja tarjoaa toimintaa alle 29-vuotaille jyväskyläläisille nuorille, jotka haluavat selkiyttää tulevaisuuden suunnitelmiaan. Toimintamuotoina ovat työharjoittelupajat, pienpajat sekä etsivä työ. Pajoilla työpäivät täyttyvät draamasta, sirkuksesta, kädentaidoista ja taiteista, terveitä elämäntapoja kuten liikuntaa unohtamatta.

Neljä kuukautta kestävät työharjoittelupajat käynnistyvät kaksi kertaa vuodessa, tammi-helmikuun vaihteessa sekä elo-syyskuun vaihteessa. Niille osallistutaan työmarkkinatuella ja ryhmään otetaan 14 nuorta. Pienpajoilla työskentelee kerrallaan kuusi nuorta ja pajajakso kestää kuusi viikkoa. Pienpajoille ei edellytetä työmarkkinatukikelpoisuutta.

MLL:n Lasten- ja nuorten puhelin

Voit keskustella mistä asiasta tahansa luottamuksellisesti aikuisen kanssa vuoden jokaisena päivänä. Toimii koko maassa. Puhelimen toisessa päässä on koulutettu vapaaehtoinen päivystäjä, jolla on aikaa kuunnella.

MLL Nuortennetti
puh. 116 111 (maksuton)
Päivystämme maanantaista perjantaihin kello 14-20 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin kello 17-20.

Voit myös kirjoittaa itsellesi tärkeistä asioista luottamuksellisesti ja nimettömänä. Kirjeeseesi vastaa vapaaehtoinen, luotettava aikuinen.

Molemmat palvelut on tarkoitettu kaikille alle 20-vuotiaille.

Sisä-Suomen SYLI ry:n vertaistuki Jyväskylässä

Vapaaehtoisvoimin toimiva Sisä-Suomen SYLI ry tarjoaa vertaistukea sekä syömishäiriöön sairastuneille että heidän läheisilleen. Yhdistyksellä on toimintaa Jyväskylän lisäksi on Tampereella, Lahdessa ja Hämeenlinnassa. Vertaistukitoiminnasta löytyy lisää tietoa sivulta https://sisasuomensyli.fi/vertaistukiryhmat ja Jyväskylän ryhmistä sivulta https://sisasuomensyli.fi/vertaistuki-jkl. Syömishäiriöön sairastuneiden vertaistukiryhmät on tarkoitettu pääsääntöisesti yli 18-vuotiaille. Ryhmään ovat tervetulleita kaikki, jotka kokevat ruoan ja syömisen elämää rajoittavana ongelmana. Diagnooseja ei tarvita.

Sairastuneille on lisäksi tarjolla kaveritoimintaa eli yksilövertaistukea. Lue kaveritoiminnasta täältä: https://sisasuomensyli.fi/kaveritoiminta. Kaveritoiminnan säännöt löytyvät: https://sisasuomensyli.fi/1_26_s-nn-t.html

Yhdistys tarjoaa myös sähköpostivertaistukea sairastuneille ja heidän läheisilleen. Sairastuneet voivat kirjoittaa osoitteeseen sptuki1(a)sisasuomensyli.fi ja läheiset osoitteeseen sptuki2(a)sisasuomensyli.fi

Kulttuuripaja Trombi

18-35-vuotias, tule kanssamme tekemään kulttuuria ja edistämään mielen hyvinvointia!

Meillä löydät luovan ryhmätoiminnan avulla välineitä oman elämäntilanteen tutkimiseen, sosiaalisten taitojen kehittämiseen ja toimintakyvyn paranemiseen. Suunnittelemme ryhmien sisällöt yhdessä vertaisohjaajien ja osallistujien kanssa. Ryhmien teemoina ovat esimerkiksi musiikki, kuvataide, teatteri, retket, tapahtumien järjestäminen, valokuvaus, eläimet ja liikunta.

Tarjoamme luovuutta tukevan, avoimen ja turvallisen ilmapiirin. Emme keskity ongelmiin, vaan jokaisen voimavaroihin, vahvuuksiin ja uuden oppimisen mahdollisuuksiin.

Koulutamme täysi-ikäisiä vertaisohjaajia ohjaamaan toiminnallisia ryhmiä 18-35 -vuotiaille mielenterveyskuntoutujille tai muuten haastavassa elämäntilanteessa oleville. Otamme uusia kävijöitä mukaan jatkuvasti. Ota yhteyttä tai tule käymään Suvimäen klubitalolla!

Kenelle?
18-35-vuotiaille, omaa mielenterveyttä tukevaa kulttuuritoimintaa kaipaaville - vertaisohjaajana tai osallistujana

Lisätietoja toiminnasta ja ryhmistä:
http://www.kulttuuripajatrombi.fi/

Toimipisteet:
Suvimäen klubitalo
Rajakatu 41, 40200 Jyväskylä

Lisätietoa:
Panu p. 050 5621 221
Virve p. 044 720 2546

Myös FB-viestit: www.facebook.com/trombijkl

Asiasanat: