Apua kriisiin

Kriisi liittyy usein kielteisiin ja yllättäviin tapahtumiin elämässä, kuten erilaisiin ihmissuhdeongelmiin, äkilliseen sairastumiseen tai sinulle tärkeän ihmisen menettämiseen. Kriisiin liittyy usein myös pelkoa, järkytystä ja turvattomuuden tunnetta. Kriisi järkyttää elämän tasapainoa ja synnyttää tarpeen käsitellä ja ratkaista kohdattuja ongelmia. Omat voimat eivät kuitenkaan aina riitä kriisistä selviytymiseen. Kriisin kohdatessa ajatusten ja tuntemusten käsittely yhdessä muiden kanssa auttaa jaksamaan ja selviytymään eteenpäin.

Kriisikeskus Mobile

Kriisikeskus Mobileen voit olla yhteydessä, kun olet kokenut jotakin järkyttävää tai olet kokenut jonkun menetyksen tai jos elämäsi on kriisissä.

p. 014 266 7150 24 h/vrk
Kriisikeskus Mobile, Asemakatu 2, 2. krs, 40100 Jyväskylä

12.8.2020 alkaen Mobilen yhteystiedot ovat:

Kriisikeskus Mobilen asiakaspuhelinnumero on 044 7888 470.
Kriisikeskus Mobilen osoite: Matarankatu 2 (D-ovi) 40100 Jyväskylä
Palvelut ovat asiakkaalle maksuttomia.

Käpy ry

KÄPY – Lapsikuolemaperheet ry (www.kapy.fi) on vertaistukiyhdistys, joka tarjoaa tukea ensisijaisesti vanhemmille ja perheille, joiden lapsi on kuollut raskauden myöhäisessä vaiheessa, vauvana, lapsuudessa tai nuorena aikuisena. Vertaistukea tarjotaan tukihenkilöiden, avoimien vertaistukiryhmien ja erilaisten vertaistapahtumien muodossa. Vertaistukea välittävä tukipuhelin 045-3259595 päivystää keskiviikkoisin klo 9-11 ja 12-14. Yhteyttä voi ottaa myös sähköpostitse tuki(at)kapy.fi.

Käpy on aatteellisesti sitoutumaton ja voittoa tavoittelematon järjestö, jonka jäsenet ovat lapsen kuoleman kokeneita vanhempia, sisaruksia, isovanhempia ja perheen ystäviä sekä ammattilaisia.

KÄPY ry:n Jyväskylässä kokoontuva avoin vertaistukiryhmä
Kansalaistoiminnankeskus Matara, Matarankatu 6. Kokoontuminen HILLA-tilassa (1. krs, ovi A1).

Ryhmä kokoontuu kuukauden kolmantena tiistaina klo 18-20.
Ryhmä on avoin ja mukaan ryhmään voit tulla milloin vain. Ilmoittauduthan ryhmään jokaisella kerralla tekstiviestillä tai sähköpostitse viimeistään kahta vuorokautta ennen kokoontumista. Jos kukaan ei ilmoittaudu, ei ryhmää pidetä siinä kuussa.

Lisätietoja ryhmästä voit kysellä ohjaajalta mieluiten ilta-aikaan:
ryhmänohjaajat Anna ja Ville, p. 050 3530 600, anna.pennanen(at)gmail.com

Raiskauskriisikeskus Tukinainen

Raiskauskriisikeskus Tukinainen tarjoaa maksuttomia terapeuttisia palveluja asiakkailleen, sekä järjestää säännöllisin väliajoin uusia, eri kohderyhmille suunnattuja kriisiryhmiä.

p. 0800 97899, ma-to klo 9-15, viikonloppuna ja pyhinä sekä niiden aattoina klo 15-21.

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry.

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry tarjoaa monipuolisia lastensuojelun avo- ja laitospalveluita. Ensikodissa tuetaan vanhemmuutta ja elämänhallintaa, sekä turvataan vauvan tai lapsen riittävän hyvä hoito. Turvakodissa katkaistaan perheväkivaltakierre, tarjotaan turvaa ja tuetaan vanhemmuutta. Baby blues -avopalvelutyö tarjoaa ohjausta ja tukea vaikeahoitoisen vauvan, väsymyskierteessä olevanperheen sekä masentuneen/alavireisen äidin auttamiseksi. Työmuotoina Baby blues -toimintaan kuuluuyksilö- ja paritapaamiset, puhelinneuvonta, kotikäynnit, sekä Baby blues -ryhmä.

Käyntiosoite: Suuruspääntie 11, 40520 Jyväskylä

Ensikoti (24 h/vrk) p. 050 323 1034
Turvakoti (24 h/vrk) p. 050 468 8179

Ensi- ja turvakotijaksoille tullaan oman kunnan sosiaalitoimen tai sosiaalipäivystyksen kautta. Babyblues unipuhelimemme päivystää pääsääntöisesti perjantaisin klo 10-13 puh. 050 5965 447 . Baby Blues -toiminta on maksutonta, helposti tavoitettavaa, vauvalähtöistä keskustelutukea, jonka tarkoituksena on edesauttaa vanhempien jaksamista, uupumuksesta tai masennuksesta toipumista sekä vauvan univalverytmin löytymistä.

Ensi- ja turvakotiin tarvitaan oman kunnan tai sosiaalipäivystyksen maksusitoumus. Baby blues -ryhmiin ei tarvita lähetettä ja palvelu on maksutonta.

Päivystävä pappi

Kun erilaiset elämään liittyvät asiat askarruttavat mieltäsi ja tarvitset keskusteluapua tai jos kaipaat vastauksia johonkin seurakuntaan liittyvään asiaan, ota rohkeasti yhteyttä Jyväskylän seurakunnan päivystävään pappiin, jonka kanssa voit keskustella luottamuksellisesti.

Päivystävä pappi on tavattavissa ma, ke ja pe klo 9-15.00; ti klo 14-15.00 ja to klo 9-11 Jyväskylän seurakunnan kirkkoherranvirastossa, Tellervonkatu 5 sekä Sepän Kipinässä, Kauppakeskus Seppä, Ahjokatu 5, 2. krs ti klo 10-13 ja to klo 12-15
p. 040 535 2328, jklsrk.nettipappi[at]evl.fi

Seniorinuotasta tukea ikäihmisille

Seniorinuotan toiminta on eläkkeellä oleville, yli 60-vuotiaille jyväskyläläisille henkilöille tarkoitettua luottamuksellista ja ammatillisesti ohjattua keskustelutukea ja ryhmätoimintaa haastavien elämäntilanteiden tueksi. Voit ottaa yhteyttä esimerkiksi kokiessasi alakuloisuutta, yksinäisyyttä tai turvattomuutta. Toiminnan avulla tuetaan pääsemään yli vaikeista elämäntilanteista, löytämään voimavaroja ja keinoja mielekkääseen elämään.

Seniorinuotan toimintaa toteutetaan Raha-automaattiyhdistyksen tuella Jyväskylän Hoivapalveluyhdistys ry:n hallinnoimana. Toiminta tapahtuu Kuokkalan Kotikaaren palvelutalon tiloissa.

Vastaava ohjaaja, Kaija Pohjanpalo p. 040 736 4950
Piia Altti p. 0400 816 826