Mobiililippu

Mobiililippu on kätevä vaihtoehto, kun matkakortti tai käteinen raha puuttuu. Mobiililaitteessa toimivan kerta- tai vuorokausilipun voit ostaa puhelimella vaikka pysäkillä odottaessa.

Lippu on voimassa heti kun se on tilattu - älä siis osta lippua liian aikaisin!

Voit ostaa mobiilisti joko kerta- tai vuorokausilipun.

Mobiililipulla voit matkustaa kaikilla paikallisliikenteen linjoilla 1-13 ja 14-42.

HUOM: Seutuliikenteen autoissa mobiililippu ei kelpaa (esim. seutulinjat 13M tai 43).

Lataa Linkki-sovellus matkapuhelimeen!

Linkki-mobiililippusovelluksen lataat älypuhelimeen osoitteesta http://www.payiq.net/jyvaskyla tai älypuhelinten sovelluskaupoista hakusanalla "Linkki".

Sovellus toimii uusimmissa iOS -puhelimissa (versio 7 ja uudemmat) ja Android-puhelimissa (versio 2.3.3. ja uudemmat). Windows-puhelimissa sovellus ei välttämättä toimi normaaliin tapaan, koska sovelluksen kehittäminen Windows-puhelimille on päättynyt.

Näin asennat mobiililippusovelluksen omaan älypuhelimeen (opasvideo)

Linkki-mobiililippusovelluksen oheispalveluksi on liitetty myös jyväskylän seudun joukkoliikenteen aikataulu- ja reittiopas. Opasta voit käyttää myös selaimella osoitteesta http://reittiopas.jyvaskyla.fi. Huomaa, että reittiopas näyttää myös seutuliikenteen vuorot, joilla mobiililipulla ei voi matkustaa!

Lipun tilaaminen, maksaminen ja voimassaolo

Mobiililippuja voi ostaa rekisteröitymällä palvelun käyttäjäksi tai ilman rekisteröitymistä. Rekisteröitymällä voit valita usean maksutavan väliltä tarpeen ja tilanteen mukaan. Rekisteröitymättömänä ainut maksutapa on mobiilimaksu (lippuostokset maksetaan puhelinoperaattorin laskussa).

Mobiililippu on voimassa heti onnistuneen lippuostoksen jälkeen. Ostettu lippu ilmestyy sovelluksen Liput-välilehdelle. Samaan puhelimeen voit ostaa myös useita lippuja, esimerkiksi aikuisen ja lapsen yhteistä matkaa varten.

Maksutavat

  • pankki- tai luottokortti (Visa, Mastercard)
  • puhelinoperaattorin puhelinlasku
  • digitaalinen Masterpass-palvelu
  • MobilePay
  • Apple Pay
  • OP Pivo -sovellus

Lippuhinnan lisäksi ei peritä erillisiä maksutapalisiä.

Voimassaoloaika ja vaihto-oikeus

Älä osta lippua liian aikaisin, koska ostettu lippu on saman tien voimassa. Voimassaoloaika näkyy juoksevana QR-koodin yläpuolella. Mobiililipulla on paikallisliikenteen normaalit vaihto-oikeudet:

  • 1–2 vyöhykkeen lipulla 60 minuutitia
  • 3-4 vyöhykkeen lipulla 120 minuuttia

Näytä avattu mobiililippu kuljettajalle aina kyytiin tullessasi. Kuljettaja tarkistaa lippunäkymästä, että lippu on voimassa. Myöhemmässä vaiheessa mobiililippujen QR-koodit luetaan Linkkien kortinlukulaitteella.

Historia-välilehdeltä voit katsella aiemmin tilaamiesi lippujen tietoja.

Liput ja hinnat

Mobiililippuja on myynnissä

  • aikuisten ja lasten (0-16-v.) kertalippuja
  • aikuisten, lasten ja nuorten (17-24-v.) vuorokausilippuja.

Lipun hinta määräytyy asiakasryhmän ja matkustusvyöhykkeiden mukaan.

Linkki-paikallisliikenteen linjat kulkevat vyöhykkeillä A, B ja C. D-vyöhykkeellä ei toistaiseksi ole liikennöiviä paikallisliikennevuoroja.

Lippujen hinnat voimassa 15.3.2018 alkaen. Ticket prices from 15.3.2018.

Kertalippu Matkustusvyöhykkeet / ZonesAikuinen € / AdultLapsi € alle 17 v. / Children under 17 years
1 vyöhyke / 1 zoneA, B, C2,701,35
2 vyöhykettä / 2 zonesAB, BC4,202,10
3 vyöhykettä / 3 zonesABC5,502,75
Vourokausilippu 24 h / 24 hour ticketMatkustusvyöhykkeet / ZonesAikuinen € / AdultLapsi € alle 17 v. / Children under 17 yearsNuori € 17-24 v. / Youngster 17-24 years
1 vyöhyke / 1 zoneA, B, C8,004,006,00
4 vyöhykettä / 4 zonesABCD14,007,0010,00
Vuorokausilippu 48 h / 48 hour ticketMatkustusvyöhykkeet / ZonesAikuinen € / AdultLapsi € alle 17 v. / Children under 17 yearsNuori € 17-24 v. / Youngster 17-24 years
1 vyöhyke / 1 zoneA, B, C12,006,009,00
4 vyöhykettä / 4 zonesABCD21,0010,5015,00

Mobiililipulla matkustaminen

Lippu tulee pystyä esittämään kuljettajalle aina ajoneuvoon noustessa. Kuljettaja rekisteröi mobiililipun bussissa manuaalisesti ja tarkastaa lipun voimassa olon.

Matkustajan on pidettävä huoli siitä, että puhelimessa riittää virtaa koko matkan ajan. Myös Jyväskylän seudun joukkoliikenteen tarkastajat voi pyytää esittämään lipun matkan aikana. Huolehdithan, että pystyt esittämään lippusi pyydettäessä missä tahansa matkan vaiheessa.