Pohjoismaiden paras: Hippos2020

Lisätietoa ja kuvia Hippos2020-hankkeesta

Hippos2020-hankesivut
Hippos2020 havainnekuvia

Valmistuessaan Hippokselle tulee Pohjoismaiden merkittävin liikunnan, urheilun ja huippu-urheilun, terveydenedistämisen sekä hyvinvoinnin ja tapahtumien keskus. Jyväskylän Hippos2020 yhdistää myös liikunnan tutkimuksen ja teknologisen tuotekehityksen kansainvälisesti merkittäväksi kokonaisuudeksi.

Nopeimmillaan Hippos2020 voisi valmistua vuonna 2022. Valmistuessaan Hippos tulee olemaan liikuntapääkaupunki Jyväskylän keskeinen vetovoimatekijä.

Hippos2020-hankkeen toteutuessa alueen nykyiset liikuntatilat kaksinkertaistuvat ja tilojen käyttö tehostuu. Hippoksen alueella toimii yli 100 seuraa ja Jyväskylän Urheiluakatemia. Tavoitteena on saada alueelle 3-5 miljoonaa käyntikertaa vuodessa.

Hippoksen alueelle rakentuu suunnitelman mukaan monitoimiareena urheilu- ja viihdetapahtumille sekä kolmiratainen harjoitusjäähalli, sisäliikuntakeskus yli 20:lle lajiperheelle kamppailulajeista palloiluun ja yleisurheiluun, jalkapallostadion sekä voimistelutalo, aktivoiva liikuntapuisto kaiken ikäisille kuntoilijoille sekä jäädytettävät ja lämmitettävät ulkokentät. Lisäksi alueelle on suunniteltu tutkimus-, majoitus-, kauppa- ja toimistotiloja.

Hippos2020-hanke on ainutlaatuinen julkisen ja yksityisen tahon yhteistyömalli. Hippokselle rakennetaan myös kauppa-, ravintola ja majoituspalveluja. Lisäksi Jyväskylän keskustan palvelut ovat kävelyetäisyydellä.

Jyväskylän ehdoton kilpailuetu on myös tiedon osaamispääoma eli Jyväskylän yliopisto ja liikuntatieteellinen tiedekunta, KIHU – Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus, LIKES – Liikunnan ja kansanterveyden edistämissäätiö, JAMK – Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Master Olympic Training Center eli Huippu-urheilun kansainvälinen kaupunkivalmennuskeskus.

Hippos2020-logo