Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunki » Liikunta » Ajankohtaista » Unelmat liikkelle

Yhteystiedot

Jyväskylän kaupunki
Liikuntapalvelut
Kuntoportti 3 (2krs.),
40700 Jyväskylä
p. 014 266 4257
liikunta.info[at]jkl.fi

Jyväskylän Unelmat liikkeelle - lasten ja nuorten liikuntaunelmien keräys

Katso tästä vuoden 2017 aikana toteutettavat liikuntaunelmat!

Jyväskylän kaupunki toteutti 21.3.2017–30.4.2017 paikallisten liikunta-alan toimijoiden kanssa lasten ja nuorten liikuntaunelmien keräyksen. Unelmat kerättiin Webropol-verkkopalvelun kautta. Palveluun tuli keräyksen aikana yhteensä 631 erillistä toivetta, joista moniiin oli niputettu kokonaisten luokkien ja päiväkotiryhmien kaikki toiveet.

- Ihan tarkkaa unelmien loppusummaa on tässä vaiheessa vaikea sanoa, mutta joissakin tuhansissa se liikkuu. Erityisesti päiväkodeista ja alakouluista saimme kymmenittäin ryhmien ja luokkien yhteisiä unelmia, ja voidaankin todeta, että alle 13-vuotiaiden ikäryhmän unelmat saavutimme kiitettävän hyvin. Toisaalta taas yläkoululaiset sekä toisen ja kolmannen asteen opiskelijat olisi ollut hienoa tavoittaa hieman paremmin, liikuntakoordinaattori Henri Nyholm puntaroi.

Miksi unelmia sitten kerättiin? Jotta niitä voitaisiin toteuttaa. Jokainen keräyksessä mukana oleva toimija on sitoutunut toteuttamaan vähintään yhden liikuntaunelman vuoden 2017 aikana. Toteutettavaksi valitut unelmat julkaistiin ja ensimmäiset unelmat toteutettiin 10.5. osana valtakunnallista Unelmien liikuntapäivää. Linkin toteutettavien unelmien listaukseen löydät tämän sivun alusta kampanjavideon alta.

Unelmia toteuttavia toimijoita lähti mukaan kampanjaan vielä keräyksen käynnistymisen jälkeenkin. Loppujen lopuksi lasten ja nuorten liikuntaunelmia on toteuttamassa peräti 20 jyväskyläläistä liikunta-alan toimijaa.

- Keräyksen vastaanotto seurojen, yritysten, oppilaitosten ja muiden toimijoiden osalta oli suoraan sanottuna upea. Saimme kasaan todella kattavan toimijajoukon, joka pystyy toteuttamaan hyvin monipuolisesti erilaisia unelmia, Nyholm kiittelee.

Jyväskylän lasten ja nuorten liikuntaunelmien keräys on osa Olympiakomitean valtakunnallista Unelmat liikkeelle -hanketta. Unelmat liikkeelle on toimintatapa, joka innostaa, osallistaa, verkottaa ja rohkaisee kokeilemaan. Tavoitteena on uudella tavalla lisätä liikettä, iloa ja hyvinvointia suomalaisille - saada unelmat liikkeelle. Toimintaa juurrutetaan eri paikkakunnilla ympäri Suomea, ja sitä tehdään yhdessä. Mukana Liikkumisen unelmavuodessa 2017 on järjestöjä, yhdistyksiä, yksittäisiä ihmisiä sekä jo yli 140 paikkakuntaa.

Jyväskyläläisten liikuntaunelmia toteuttamassa:

Jyväskylän kaupunki
JAMKO
JJK
JNV
JYP
JyVo
Kampuksen Plaani
KesLi
KiHu
Kirittäret
Korkeakoululiikunta
Koulutuskuntayhtymä
Liikunnan Riemu
Seurakunnan nuorisotyö
Swimming
Buugi Liikunta- ja hyvinvointikeskus
Kampuksen Dynamo
Happee
Laajis
Jump Park

Kampanja mediassa

YLE: http://areena.yle.fi/1-4113809 (kohdasta 4:45 alkaen)
Radio Kompassi: http://www.radiokompassi.fi/uutiset/lasten-ja-nuorten-liikuntaunelmien-kerays-alkanut
Keskisuomalainen: http://www.ksml.fi/urheilu/Onko-sinulla-liikuntaan-liittyv%C3%A4-unelma-Nyt-se-on-mahdollista-toteuttaa/963588

Lisätiedot:

Liikuntakoordinaattori Henri Nyholm p. 014 266 8653, henri.nyholm[at]jkl.fi

Ajankohtaista

Jyväskylän kulttuuri-, liikunta-, nuoriso- ja kansalaistoiminnan avustusten hakuaika on tammikuussa

Lisätietoja

Uimahallikuljetukset käynnistyvät 8.1.

Lisätietoja

LiikuntaLaturi kevätkausi starttaa 8.1.

Lisätietoja

Ohjatun liikunnan kevätkausi käyntiin 8.1.

Lisätietoja

Jyväskylän julkisten rakennusten esteettömyystiedot kartalla

Lue lisää

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 Sivun alkuun Tietoja sivustosta