Melontareitit

Melontaretki järvellä

Jyväskylän sisäjärvien vesireitit- ja melontareitit

Jyväskylän seudulla on runsaasti vesistöjä mutta melonnan ja pienveneilyn reitteihin, rantautumispaikkoihin ja olosuhteisiin ei ole kiinnitetty kovinkaan paljon huomiota. Tämä ”liikunnallinen puute” on todettu myös Jyväskylän seudun liikuntasuunnitelmassa 10/2010. Asia on noussut myös esiin SULKA-II raportissa, joka julkaistiin elokuussa 2011.

Jyväskylän kaupunki käynnisti suunnitteluhankkeen yhdessä Keski-Suomen liiton kanssa, joka osaltaan rahoitti kehittämishanketta. Kokonaisuus kuuluu myös ehdotuksena maakunnalliseen vaihekaava 4:n ja sen virkistysteemaan. Hankkeen asiantuntijoina ovat toimineet paikalliset melontaseurat sekä eräopas Jukka Mattila (Jukan Tokka), Tikkakoskelta.

Tavoitteena on ollut muodostaa reitistö: Tuomio-, Palokka-, Alva-, Kortta-, Lehes- ja Vähäjärvien vesistöön, jossa toteutettaisiin turvallinen mahdollisuus vesiliikuntaan ja virkistykseen. Tourujoen (Kankaan alue) tulevat suunnitelmat otettiin myös hankkeessa huomioon. Tarkoitus on myöhemmin selvittää myös Autiojoen virkistyskäyttö Tikkakoskelle ja Luonetjärvelle asti. 

Kehittämissuunnitelma julkaistiin 29.12.2011. Suunnitelmaan pääset tästä linkistä. Tämän jälkeen se saatettiin hallinnolliseen käsittelyyn vuoden 2012 alkupupuolella sekä tulevien vuosien ohjeistukseksi liikunta- ja virkistysrakentamisessa.

Pienveneilyn ja melonnan asiatuntijapalveluita tarjoavat seuraavat yhteisöt yritykset:

Melanvilauttajat ry.

Meloiloa ry.

Tavinsulka

Katso myös Jyväskylän seudun ulkoiluoppaan tiedot.