Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kaksi nuorta aitajuoksijaa kisailemassa Harjun stadionilla. Kuva Tero Takalo-Eskola
Pääsisältö

Jyväskylässä on hyvä harrastaa yli 70 eri lajia noin 220 liikuntaseurassa. Jyväskyläläisistä aikuisista liikuntaseuroihin kuuluu lähes viidennes ja lapsista ja nuorista kaksi kolmasosaa. Liikuntaseura onkin tärkein lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen mahdollistaja. Kulttuuri- ja liikuntalautakunta tukee liikuntaseurojen työtä luomalla edellytykset harjoittelulle, suunnittelemalla ja ylläpitämällä liikuntalaitoksia sekä myöntämällä toiminta-avustuksia.

Jyväskylän liikuntatoiminnan perinteeseen kuuluu laaja verkottunut yhteistoiminta useiden liikunta-alan toimijoiden kesken. Keskeisimpiä liikunnan toimijoita ja kaupungin yhteistyökumppaneita ovat Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellinen tiedekunta, Likes by jamk, Huippu-urheilun instituutti KIHUJyväskylän Urheiluakatemia ja Keski-Suomen Liikunta ry.

Järjestätkö harrastustoimintaa tai tapahtumia?

Jyväskylän harrastus- ja tapahtumatoimijat voivat syöttää maksuttomasti harrastuksia ja tapahtumia Jyväskylän ja Keski-Suomen tapahtuma- ja harrastekalenteriin. Jyväskylän liikunta- ja ulkoilutapahtumat nousevat kalenteriin syötön kautta liikuntapalveluiden verkkosivujen etusivulle. Tapahtuma- ja harrastekalenterin osoite: https://kalenteri.jyvaskyla.fi 

Jyväskylän kaupungin ylläpitämään Lomalokki-verkkosivustolle voi ilmoittaa Jyväskylässä järjestettäviä loma-ajantoimintoja, kuten leirejä, päiväleirejä, kursseja sekä avoimien ovien tapahtumia.

Jyväskylän urheilutapahtumien verkoston digialusta

Jyväskylän urheilutapahtumien järjestäjät, palveluntarjoajat ja muut toimijat on nyt koottu yhteen Teams-pohjaiselle digialustalle. Jyväskylän urheilutapahtumien verkoston yhteisalustalta löydät palveluntarjoajia, paikallisia yrityksiä ja opiskelijavoimaa tapahtumiisi. Alustalle on koottu pääosin paikallisia yrityksiä, jotka tarjoavat erilaisia palveluita tapahtumille. Täältä löydät myös alueen oppilaitosten tekemiä kuvauksia, kuinka opiskelijat voivat olla mukana urheilutapahtumatoiminnassa. Voit tutustua palveluihin ja oppilaitoksiin digialustalla sekä ottaa rohkeasti yhteyttä yritysten tai oppilaitosten yhteyshenkilöihin.

Mikäli haluatte liittyä urheilutapahtumien digialustalle, laittakaa sähköpostia projektisuunnittelija Joni Oksaselle osoitteeseen joni.oksanen[a]jyvaskyla.fi 

Digialusta toteutettiin Kansainvälisten urheilutapahtumien Jyväskylä -hankkeessa, jota rahoitti Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) ja se on REACT-EU-hanke, jota rahoitetaan osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia. Hanke päättyi syksyllä 2023.

Jyväskylän kaupungin liikuntapalveluiden vuosikello seuratoimijoille 2024

Tammikuu

Helmikuu

Maaliskuu

Huhtikuu

  • -

Toukokuu

Kesäkuu

Heinäkuu

Elokuu

Syyskuu

  • Nuorten Maraton

Lokakuu

Marraskuu

Joulukuu

Lisätietoja: 

Anna-Leena Sahindal, liikuntajohtaja 
p. 050 324 9314, anna-leena.sahindal[a]jyvaskyla.fi

Asiasanat:  
urheiluseura