Hyppää pääsisältöön
Kuva
Pojat uimassa järvessä. Kuva Tero Takalo-Eskola
Pääsisältö

Jyväskylästä löytyy kaikkiaan 35 kaupungin ylläpitämää, yleistä uimarantaa. Liikuntapalvelut vastaa kaikista kaupungin alueella sijaitsevista yleisistä uimarannoista.

Uimarantoja valvoo Ympäristöterveys: Uimaveden valvonta. Uimarantojen tarkastuksessa otetaan uimavesinäytteitä ja kiinnitetään huomiota rantojen siisteyteen ja jätehuoltoon. Uimarantojen turvallisuuteen liittyviä asioita hoitaa Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes.

EU-uimarannat ja muut yleiset uimarannat

Varustetason ja palvelujen perusteella rannat jaetaan EU:n asettamat laatukriteerit täyttäviin EU-rantoihin sekä tavallisiin, palvelutasoltaan vaatimattomampiin uimarantoihin.

EU-uimarantojen minimivarustukseen kuuluu pelastusväline, roska-astia, opastaulu, koirakieltokyltti, tupakoinnin kieltokyltti, wc sekä pukukopit.

Muiden yleisten uimarantojen minimivarustukseen kuuluu pelastusväline, roska-astia, opastaulu, koirakieltokyltti, wc sekä pukukopit.

Tupakkalaki kieltää tupakoinnin yleisillä uimarannoilla. Jyväskylässä tupakointikielto koskee EU-rannoiksi luokiteltuja uimarantoja. Liikuntapalvelut toivoo, että myös muilla rannoilla vältettäisiin tupakointia. Uimarantoja koskeva tupakointikielto on voimassa toukokuusta syyskuun loppuun.

Kaikkien uimarantojen sijainnit löytyvät Jyväskylän karttapalvelusta hakusanalla Uimarannat.

Haitari

EU-uimarannat

Muut

Avantouinti

Alasivu

Seuraa sinilevätilannetta

Arvioi sinilevätilannetta silmämääräisesti uimaan mennessäsi, tilanne voi vaihdella hyvin nopeasti jopa päivittäin. Ilmoita sinilevähavainnot Järviwikiin.


Muistilista uimarannan käyttäjälle

  • Pyörillä ja moottoriajoneuvoilla ajaminen uimarannoilla on kiellettyä.
  • Pelastusvälineiden käyttäminen muuhun kuin pelastustoimintaan on kiellettyä.
  • Älä leiki uimarannan varusteilla tai vahingoita niitä!
  • Roskat roskiin, ei luontoon!
  • Koirien ja muiden kotieläinten tuominen yleisten uimarantojen alueille on järjestyslain mukaan kielletty. Koirille on kaupungin alueella oma koiranuittopaikka.
  • Älä ruoki lintuja!
  • Ilmoita turvallisuutta vaarantavista seikoista uimarannan vastaavalle.
  • Yleisillä uimarannoilla sekä niillä olevilla laitureilla kalastaminen on kiellettyä.

Uimarantojen liikuntapaikkamestari

Jarmo Saikkonen
jarmo.saikkonen[a]jyvaskyla.fi
p. 050 475 3980

Asiasanat:  
uimaranta
EU-uimaranta