Hyppää pääsisältöön
Kuva
Joutsenet Jyväsjärvellä. Kuva Merja Huovelin
Pääsisältö

Vuoden 1990 tienoilla pystytetty torni sijaitsee linnuntietä noin 2,5 kilometriä Korpilahden keskustaajaman eteläpuolella Päijänteen Kirkkoselän tuntumassa. Torni on yksityisellä maalla metsäsaarekkeessa pienen Juurikkajärven etelärannalla.

Tornin eteläpuolelle metsäsaarekkeen eteläreunaan johtaa valtatieltä 9 kääntyvä sorapintainen Hyrkköläntie. Tien varressa on pysäköintitilaa muutamalle autolle. Tien laidassa on viitta tornille. Tornille johtavan polun pituus on noin 70 metriä.

Katselutasanne on 2-3 metrin korkeudessa. Torni sijaitsee pienellä mäellä, joten siltä mataluudestaan huolimatta avautuu hyvät näkymät pohjoisiin ilmansuuntiin. Muuttavien lintujen lisäksi tornista voi tarkkailla rehevällä Juurikkajärvellä ja edustan peltomaisemissa viihtyvää linnustoa. Tornin takaosa on katettu ja varustettu penkillä.

Postilaatikossa on vihko havaintojen kirjaamista varten. Jyväskylän lintutorneilla noudatetaan roskattoman retkeilyn periaatteita. Tuo roskat mukanasi retkeltä kotona lajiteltaviksi.

Hyrkkölän lintutorni kartalla

 

Lisätietoja

Suunnittelubiologi Matti Häkkilä
p. 040 860 0994