Hyppää pääsisältöön
Kuva
Nuori skeittaaja rullaamaa skeittihallissa. Kuva Tero Takalo-Eskola
Pääsisältö

Tutustu LiikuntaLaturin ryhmien aikatauluun.

Hallitse&huolla

Tämä temmoltaan rauhallinen tunti kehittää syvien lihasten voimaa, kehon hallintaa, tasapainoa sekä parantaa liikkuvuutta. Tunti jättää kehoon ja mieleen ihanan rauhan tunteen. Mukaan oma jumppa- tai joogamatto.
Tunti on aikuisten ja nuorten tunti, jonne 13–19-vuotiaat pääsevät maksutta.

Höntsäpalloilu

Vuorolla liikutaan ja pelaillaan yhdessä monipuolisesti osallistujien omia toiveita kuunnellen. Syke nousee ja hikikin voi tulla, mutta hauskaa pidetään ja liikunnan ilo on pääasia. Sopii kaikille liikkumisesta ja pelailusta innostuneille.

Kahvakuula

Kahvakuula on monipuolinen ja tehokas tunti! Mukana pärjää kuntotasosta riippumatta, sillä jokainen voi säädellä tunnin tehoa kahvakuulan kokoa muuttamalla ja liikelaajuuksia varioimalla. Ohjaajalla on mukana jonkin verran lainakuulia, mutta kannattaa ottaa myös oma mukaan jos sellainen löytyy! Mukaan: juomapullo, hikipyyhe ja oma jumppa-alusta/pyyhe

Commercial Dance

Commercial on tanssilaji, jossa sekoittuvat monien eri tanssilajien tekniikat kuten katutanssi ja sen alalajit, moderni jazztanssi sekä showtanssi. Commercialissa hyödynnetään paljon musikaalisuutta sekä aksentteja ja inspiraatiota koreografioihin haetaan mm. musiikkivideoista. Tunnit painottuvat monipuolisten tanssillisten loppusarjojen harjoitteluun ja esiintymisen, ilmaisun, rohkean ja asenteen vahvistamiseen. Mukaan iloinen ja avoin mieli sekä päälle rennot vaatteet ja jalkaan tanssiin sisäliikunta jalkineet.

Keilailu

Vuorolla tutustutaan keilailuun ja keilailun käyttäytymissäännöstöihin. Ohjaajilta voit kysyä keilailusta ja seuratoimintaan mukaan tulemisesta ja eihän sitä tiedä, vaikka innostuisit kilpakeilailusta. Kengät ja pallot jaossa paikanpäällä. Ohessa linkki, jossa voi ennakkoon käydä tutustumassa Miten aloitan keilailun.

Kendo

Kendo on japanilainen budolaji, jossa harjoitellaan japanilaisen miekan käyttöä perinteisten japanilaisten suojavarusteiden avulla. Harjoituksissa opetellaan käyttämään japanilaista miekkaa, erilaisia tekniikoita ja liikkumistapoja. Harjoituksissa ei tarvita aiempaa kokemusta eikä kenkiä. Tunti on Ryutokain oma tunti, jonne 13–19-vuotiaat pääsevät mukaan kokeilemaan maksutta. 

Kuntosali

Tervetuloa kokeilemaan kuntosaliharjoittelua. Voit harjoitella omaan tahtiin mutta paikan päällä on myös ohjaaja, jolta saat vinkkejä ja apua eri lihaskuntoliikkeisiin. Voit tulla yksin tai kavereiden kanssa, kaikille riittää tilaa! Jalkaan sisäliikuntaan sopivat kengät (ei ulkokenkiä)! Kuntosalilla voi treenata vain ilmoitetun ajan, jolloin paikalla on myös ohjaaja! Kuntosaliharjoittelun voi aloittaa esimerkiksi tällä kuntosaliohjelmalla.

Kuntosalistartti

Kahden kerran kuntosalistartilla perehdytään kuntosaliharjoitteluun ja -laitteisiin. Startilla saat asiantuntevaa opastusta oikeasta kuntosaliharjoittelusta ja perehdytyksen oikeanlaisiin ja turvallisiin suoritustekniikoihin. Ryhmä soveltuu kuntosaliharrastusta aloitteleville ja kuntosaliharjoittelusta kiinnostuneille. Startin jälkeen kuntoilua voi jatkaa Wellamossa omakustanteisesti tai osallistua LiikuntaLaturin maksuttomille kuntosalivuoroille, joita järjestetään Kuokkalassa, Gradialla, Tikkakoskella ja AaltoAlvarissa. Varustuksena rennot vaatteet, sisäliikuntaan soveltuvat kengät ja juomapullo.
 

Pehmomiekkailu

Vuorolla tutustutaan liikunnallisuutta painottaen miekkailun perusteisiin. Osallistujien omia liikunnallisia oivalluksia tukeva ohjaus perustuu eurooppalaisen miekkailun perinteeseen.
Lajissa käytetään toisinaan myös muita välineitä esim. kilpiä. Voit käyttää harjoituksissa sisäpelikenkiä tai olla ilman. Ohjaajalla on jaossa tunnilla tarvittavat välineet.

Perjantaijamit

Perjantaijameissa otetaan ilo irti ja hiki pintaan rennosti erilaisista tanssilajeista inspiroituen! Tunnilla keho vahvistuu ja notkistuu, syke nousee ja mieli virkistyy. Mitään aiempaa tanssitaitoa ei tarvita, ennen kaikkea nautitaan liikkeestä ja annetaan tanssifiiliksen viedä! Otathan mukaan sisäkengät, hikipyyheen ja juomapullon. Tunti on aikuisten ja nuorten tunti, jonne 13–19-vuotiaat pääsevät maksutta.

Skeittaus ja Scoottaus

Tervetuloa rullalautailemaan ja temppupotkulautailemaan skeitti- ja trialhalliin! Vuorolla voit harrastaa lajia omalla tyylillä ja omatoimisesti, mutta paikan päällä on myös ohjaaja, jolta saat halutessasi vinkkejä ja apua perusasentoon, vauhdinottamiseen ja erilaisiin temppuihin. Vuoro on rentoa ja yhteisöllistä toimintaa.  Otathan omat skeitin/scootin ja kypärän mukaan. Jokaisen osallistujan tulee käyttää kypärää.

Sulkapallo, omatoiminen 

Omatoiminen vuoro 2–4 pelaajalle. Yksi pelaaja varaa kentän ja mukaan saa ottaa 1–3 kaveria pelaamaan yhdelle kentälle. Varaattehan kaveriporukalle vain yhden kentän, jotta muut kentät jäävät varattavaksi muille. Jos teillä ei ole omia välineitä, niin saatte niitä lainaksi kassalta. Muistattehan aina palauttaa välineet vuoron jälkeen takaisin kassalle. Sisäliikuntaan sopivat jalkineet edellytys pelikentällä toimimiseen.

Kenttä varataan Vello-varausjärjestelmästä.

 • Kentät laitetaan järjestelmään aina yksi kuukausi kerrallaan
 • Esimerkiksi lokakuun vuoroja pääsee varaamaan syyskuun viimeisen viikon lopulta alkaen jne.
 • Klikkaa vuoroa, jonka haluat varata 
 • Klikkaa haluamaasi palvelua > ruutuun aukeaa liikuntaryhmien kalenteri 
 • Vain vapaana olevat vuorot näkyvät kalenterissa (jo varatut, häviävät näkyvistä)
 • Klikkaa haluamaasi tuntia > ilmoittautumislomake aukeaa 
 • Nimi, sähköposti ja puhelinnumero ovat pakollisia. 
 • Vain yksi henkilö kaveriporukasta varaa kentän. Mukaan voi tulla 1-3 kaveria pelaamaan yhdelle kentälle.
 • Varausvahvistus tulee sähköpostilla ja tekstiviestinä. 
 • Varausvahvistus voi tulla viiveellä, joten malta odottaa hetki. 
 • Sähköpostivahvistuksesta voi palata omaan varaukseen ”Palaa varaukseeni” -kohdasta. 
 • ”Palaa varaukseeni” -kohdasta voi perua varauksen. 
 • Muistathan perua varauksen, jos ette tulekaan pelaamaan, jotta kenttä vapautuu sitten toisille nuorille. 
 • Pelaamaan tullessasi, käy esittämässä varausvahvistus Monitoimitalon / Kuokkalan Graniitin kassalle, jossa sinut ja kaverisi kuitataan tulleeksi. Hipposhallin sulkapallovuoron kohdalla, ilmoittautuminen Monitoimitalon puolella kassalla.
 • Ja samalla voit pyytää lainaksi välineitä, jos sinulla ei ole omia. Muistathan aina palauttaa välineet takaisin kassalle. 

Uinti

Omatoiminen uintivuoro Jyväskylässä asuville. Nuoren tulee osata liikkua itsenäisesti uimahallissa ja hänen tulee todistaa ikä tarvittaessa kassalla, Uimataito on välttämätön. Jos sinulla on kysyttävää uintiin liittyen, niin voit kysyä uinninvalvojalta!

AaltoAlvarissa uimahallin kylpyläosastolla on peruskorjaus, jonka vuoksi kylpyläosasto ei ole käytössä. Hyppyajat voi tarkistaa uinninvalvojalta. Ja huomioithan, että lastenallas on tarkoitettu pääasiassa pienille lapsille ja lapsiperheille.

Asiasanat:  
liikunta
liikuntalaturi
lajit