Hyppää pääsisältöön
Kuva
Viitaniemen liikuntapuiston rakennustyömaa syksy 2020

Tällä sivulla esitellään Jyväskylän kaupungin käynnissä olevia sekä tulevia liikuntapaikkarakentamisen hankkeita. 

Liikuntaolosuhteiden kehittämisohjelma 2022-2030

Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut on valmistellut liikuntaolosuhteiden kehittämisohjelman kuluvalle vuosikymmennelle eli vuosille 2022-2030. Ohjelman tavoitteena on linjata Jyväskylän liikuntaolosuhteiden keskeiset kehittämisen linjat. Esitetyt suunnitelmat pohjautuvat ajan tasaisiin selvitystutkimuksiin, kuten liikunnan palveluverkkoselvitykseen, Jyväskylän kaupungin toimenpideohjelmiin sekä kaupungin kumppanuussopimuksiin. Suunnitelma on käsittelyssä päätöksenteossa keväällä 2021 ja sitä tarkennetaan vuosittain talousarviokäsittelyn yhteydessä.

Tutustu luonnokseen liikuntaolosuhteiden kehittämisohjelmasta vuosille 2022 - 2030 (pdf)

Katso myös Jyväskylän liikuntapaikkojen palveluverkkoselvitys -loppuraportti (pdf)

Lisätietoja: Liikuntajohtaja Anna-Leena Sahindal p. 050 324 9314, anna-leena.sahindal[a]jyvaskyla.fi

Luontoliikuntaohjelma

Jyväskylän kaupungin luontoliikuntaohjelma hyväksyttiin kaupunginhallituksen kokouksessa 14.12.2020 ja se ohjaa tulevien vuosien luontoliikuntaolosuhteiden kehittämistä kaupungissa.

Tutustu Jyväskylän kaupungin Luontoliikuntaohjelmaan

Halssilan hiihtomaan, Haukanniemen esteettömän luontopolun ja Kehä Sinisten kehittäminen

Jyväskylä on saanut vuodelle 2021 avustusta lähivirkistys- ja viheralueiden kunnostamiseen sekä kehittämiseen yhteensä noin 127 000 euroa Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta. Avustuksen ja omarahoituksen avulla tullaan kehittämään Halssilan hiihtomaata, aloittaa Haukanniemen esteettömän luontopolun rakentaminen, rakentaa kalastuslaitureita Tuomiojärvelle sekä parantaa opastusta Palokkajärven Kehä Sinisen varrella.

Tutustu liikuntapalvelujen Halssilan hiihtomaan kehittäminen -suunnitelmiin

Lähiliikuntaohjelma

Jyväskylässä on toteutettu lähiliikuntapaikkaohjelmaa jo vuodesta 2013. Tutustu Jyväskylän kaupungin lähiliikuntaohjelmaan 

Hippos-hanke ja Hippoksen liikuntapuisto

Skeittihalli

Jyväskylän uusi skeittihalli on valmistunut maaliskuussa 2021 osoitteeseen Alasinkatu 1–3. Yhteensä hallin koko on noin 900 neliötä, josta skeittihalliin kuuluu 550, trialpyöräilyyn 130 ja AKK Sports Oy:n toimitiloihin 240 neliötä.

Skeitti- ja trialhalli

Viitaniemi

Viitaniemen liikuntapuiston pää- ja huoltorakennus laajennetaan, rakennetaan uusi varastokatos, jätekatos sekä katsomo ja pihajärjestelyt uudistetaan. Rakentamisen yhteydessä puretaan pois vanha päärakennus nykyiseen jäädytyskonehuoneeseen saakka.  

Rakentaminen Viitaniemessä alkoi vuonna 2018 huoltorakennuksen ja katsomon rakentamisella, vuonna 2019 purettiin vanha pukuhuonerakennus ja aloitettiin uuden rakentaminen. Viitaniemen kokonaisuus on valmiina kesällä 2021.

Tutustu hankkeen visualisointivideoon: https://www.youtube.com/watch?v=8zeQlbFfz7Q

Vehkalampi 

Vehkahallin ja Vehkalammen tekonurmikenttien yhteyteen rakennetaan puku- ja suihkutilat. Rakentaminen alkoi 2020 ja tavoitteena rakennuksen valmistuminen vuoden 2021 aikana.

Lisätietoja

Liikuntasuunnittelija Riikka Mansikkaviita
p. 050 447 5111, riikka.mansikkaviita[a]jyvaskyla.fi