Liikuntaluotsi

Liikuntaluotsitoiminta päättynyt 

Liikuntaluotsitoiminta on tässä muodossa päättynyt syyskaudella 2020, eikä jatku enää keväällä 2021. Kiitos kaikille liikuntaluotseille ja luotsattaville.

Lisätietoja

liikuntaluotsi[a]jyvaskyla.fi

Liikuntapalvelut 
erityisliikunnanohjaaja Tiina Kurittu p. 014 266 3144, tiina.kurittu[a]jyvaskyla.fi

Vapaaehtoistoiminnan palvelut - Vapari
Leila Koskinen p. 014 266 7649. leila.k.koskinen[a]jyvaskyla.fi

Liikuntaluotsitoiminta on tässä muodossa päättynyt syyskaudella 2020, eikä jatku keväällä 2021. Kiitos kaikille liikuntaluotseille ja luotsattaville.

Liikuntaluotsitoiminta

Liikuntaluotsit ovat Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelujen sekä vapaaehtoistoiminnan palvelut Vaparin kouluttamia vapaaehtoisia, jotka toimivat liikuntakavereina sellaista tarvitseville. Liikuntakaveria kaipaavat ihmiset voivat tulla eri ikäryhmistä sekä erilaisista liikuntataustoista. 

Liikuntaluotsit ovat vapaaehtoisia, jotka tukevat ja kannustavat omatoimisessa liikkumisessa tai liikunnan harrastamisessa. Liikuntaluotsia voi pyytää kaveriksi hyvin monenlaisiin liikunta-aktiviteetteihin, kuten esimerkiksi kävelylle, kuntosalille tai hiihtolenkille. Liikuntaluotsit toimivat kaverina ja tukena liikuntatapahtumassa, mutta he eivät ole avustajia eivätkä tee kodinhoidollisia tai sairaanhoidollisia toimenpiteitä.

Liikuntaluotsi pyytäminen on maksutonta. Mikäli liikuntatapahtuma tapahtuu maksullisessa liikuntapaikassa, maksaa asiakas oman pääsymaksunsa normaaliin tapaan. Liikuntaluotsi pääsee maksutta kaupungin hallinnoimiin liikuntapaikkoihin toimiessaan liikuntaluotsitehtävässä. Muissa liikuntapaikoissa käytännöt vaihtelevat ja asiakkaan on varauduttava maksamaan myös liikuntaluotsin pääsymaksu.

Liikuntaluotsitoimintaan voi tulla mukaan käymällä peruskoulutuksen ja henkilökohtaisen perehdytyksen. Toiminnan aikana luotsien on mahdollisuus osallistua erilaisiin lisäkoulutuksiin sekä yhteisiin virkistäytymistapahtumiin. Liikuntaluotsitoiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja liikuntaluotsit noudattavat vapaaehtoistoiminnan periaatteita. Luotsilta ei vaadita minkäänlaista aiempaa koulutusta eli vain kiinnostus liikkumiseen ja vapaaehtoistoimintaan riittää. Toimintaan sitoudutaan vapaaehtoisena omien aikataulujen mukaisesti ja luotsattavia voi ottaa silloin kuin itselle sopii.

Liikuntaluotsitoiminta on ollut käynnissä jo vuodesta 2014 lähtien ja vuosien saatossa yli 2000 ihmistä on saanut luotsin avulla liikuntasuorituksen. Liikunta edistää ihmisen terveyttä ja hyvinvointia, ja jokaisella jyväskyläläisellä tulisi olla mahdollisuus liikunnan harrastamiseen. Joillekin liikkuminen tai liikunnan harrastaminen ei ole mahdollista omatoimisesti ja tällöin avuksi voi pyyttä liikuntaluotsia.

Lisätietoja

liikuntaluotsi[a]jyvaskyla.fi

Liikuntapalvelut 
erityisliikunnanohjaaja Tiina Kurittu p. 014 266 3144, tiina.kurittu[a]jyvaskyla.fi

Vapaaehtoistoiminnan palvelut - Vapari
Leila Koskinen p. 014 266 7649. leila.k.koskinen[a]jyvaskyla.fi