Liikuntapalvelujen kesä 2019

Aikuisten ja senioreiden ulkoliikunta

Jyväskylän kaupungin liikuntapalveluiden NytLiikkeelle palvelukokonaisuus järjestää ohjattua ulkoliikuntaa 13.5.–27.6.2019 välisenä aikana. Ryhmät ovat avoimia kaikille, osa ryhmistä on suunnattu senioreille. Liikuntaryhmissä hyödynnetään eri puolilla kaupunkia olevia lähiliikuntapaikkoja ja ulkokuntoilulaitteita.

Helatorstaina 30.5. ei ole ryhmiä. Kaikki ryhmät ovat maksuttomia, eikä vaadi ennakkoilmoittautumista.

Tutustu kesän ulkoliikuntaryhmiin

Kesäkuun liikuntaluotsikävelyt

Tule kesäkuussa mukaan luotsikävelyille maanantaisin klo 13.00 – 13.45. Luotsikävelyllä kuntoillaan rennossa hengessä toisten kanssa keskustellen ja luonnosta nauttien. Kävelyt järjestetään Satamassa, Vaajakoskella ja Palokassa. Valittavana on kaksi eri pituista reittivaihtoehtoa. Kävely alkaa yhteisellä alkulämmittelyllä ja päättyy lyhyeen venyttelyyn.

Maanantaisin klo 13.00-13.45

3.6. Satama: Lähtö satamakahvilan edestä
10.6. Vaajakoski: Lähtö uimahalli Wellamon pääovien edestä
17.6. Palokka: Lähtö Palokan kirjaston pääovien edestä

Tutustu Liikuntaluotsitoimintaan

Senioreiden luontoliikunta

Senioreiden luontopolkukävelyjä järjestetään touko-kesäkuulla ympäri kaupunkia. Luontopolkukävelyjen aikana liikutaan luontopolulla lyhyehkö reitti. Tarkoituksena on rohkaista senioreita hyödyntämään kauniita luontopolkuja kaupunkimme alueella. Luontopolkukävelyt järjestetään yhteistyössä ulkoilu- ja virkistysalueiden asiantuntijoiden kanssa. Ei ennakkoilmoittautumista, maksuton.

tiistaina 12.00-13.00
21.5. Peuraniemi, kokoontuminen Immolantie 160 Tikkakoski
28.5.Haapasaari, kokoontuminen Haapasaarentie 20 Haapaniemi
4.6. Tikkakosken kuntorata/luontopolku, kokoontuminen Luonnetjärventie 20 Tikkakoski
11.6. Jääskelä, kokoontuminen Jääskeläntie 200

tiistai 14.00-15.00
18.6. Huhtasuo, kokoontuminen Huhtasuonkatu 23

Luontoliikuntapäivä pidetään kauniissa Mämminiemessä 7.6.2019
10.00-12.00 seniorit
13.00-15.00 soveltava liikunta

Tapahtumassa tutustutaan Mämminiemen alueeseen ja toimitaan erilaisilla luontoon ja liikuntaan liittyvillä toiintapisteillä. Paikan päällä on mahdollisuus omien makkaroiden paistamiseen. Alueella on pienet pysäköintialueet, suosittelemme kimppakyytejä. Ei ennakkoilmoittautumista, maksuton.

Tutustu luontopolkukävelyjen ja luontoliikuntapäivän esitteeseen (pdf)

Lapset ja nuoret

LiikuntaVeturi tarjoaa kesäkuussa 9-12-vuotiaille maksuttomia ulkoliikuntaryhmiä 11 eri kaupunginosassa. Kesän ryhmiin ilmoittaudutaan 10.4.-30.5. välisenä aika LiikuntaVeturin nettisivujen kautta. Lisäksi perheille suunnattu omatoiminen uintivuoro jatkuu myös kesällä AaltoAlvarissa. Lisätietoja uinnista ja ulkoliikuntaryhmistä LiikuntaVeturin nettisivuilta

LiikuntaLaturin kesässä on luvassa kuntosalia ja uintia. Toiminta on tarkoitettu 13-19-vuotiaille eikä vaadi ilmoittautumista.
Lisätietoja LiikuntaLaturin nettisivuilta.  

Lasten ja nuorten kesän ajan toimintaa kannattaa tsekata myös kaupungin nuorisopalvelujen koostamasta Lomalokista, jonne on kerätty Jyväskylän kaupungin omien toimintojen lisäksi aktiviteetteja laajalta Jyväskylän alueen nuorisotoimijoiden verkostolta. 

Uimahallit

Kesällä 2019 uimahalleissa järjestetään ohjattua liikuntaa läpi kesän. Tarkemmat ryhmätiedot ja aikataulut löydät tästä (pdf)

Uimakoulut

Tutustu uimahalleissa järjestettäviin lasten uimakouluihin Uimaopetus, lapset ja nuoret sivuilla

Tutustu uimahalleissa järjestettäviin lasten soveltavan liikunnan uimakouluihin Soveltava liikunta, lapset ja nuoret sivuilla