Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kipinä-etuuden logo

Liikuntaluotsi

Kaipaatko seuraa tai tukea mennäksesi liikuntapalveluihin? Pyydä mukaan liikuntaluotsia!

Liikuntaluotsit ovat vapaaehtoisia, jotka tukevat ja kannustavat omatoimisessa liikkumisessa tai liikunnan harrastamisessa. Liikuntaluotsia voi pyytää kaveriksi hyvin monenlaisiin liikunta-aktiviteetteihin, kuten esimerkiksi kävelylle, kuntosalille tai hiihtolenkille. Liikuntaluotsin pyytäminen on maksutonta.

Tutustu liikuntaluotsitoimintaan

Jyväskylän kaupungin liikuntapalveluista Kipinä-etuun sisältyvät uimahallit, kuntosalit, liikuntaryhmät, lasten ja nuorten liikunta sekä liikuntaneuvonta.

Jyväskylän uimahallit

Jyväskylässä on kaksi uimahallia, joista keskustassa sijaitseva AaltoAlvari tarjoaa upeat mahdollisuudet monipuoliseen vesiliikuntaan, rentouttaviin kylpyläpalveluihin sekä kilpauinnin harrastamiseen. 50 metrin allas sopii niin kuntouintiin kuin kilpailuihin ja käytössä on myös Alvar Aallon suunnittelema 25m allas hyppytorneineen. Iso lastenallas, koski- ja aaltoaltaat sekä vesiliukumäet ja hieromasuihkut kuuluvat nykyaikaisen kylpylän palveluihin. 

Osoite Pitkäkatu 2, 40720 Jyväskylä. 

Uimahallipalveluja Jyväskylässä tarjoaa myös idyllinen uimahalli WellamoVaajakoskella. Wellamossa käytössä ovat 25m allas, monitoimiallas, opetusallas sekä kylmäallas.

Osoite Savonmäentie 7, 40800 Jyväskylä.

Uimahallien Kipinä-etu

Uimahalleissa ja niiden yhteydessä olevilla kuntosaleilla (AaltoAlvari, Wellamo) voi käydä maksutta yhteensä 5 kertaa vuoden aikana. Yhdellä kerralla voi käyttää niin kuntosalia kuin uimahalliakin, joka vähentää Kipinä-kortilta yhden käyntikerran. Kassalle tarvitset mukaan vain Kipinä-kortin sekä kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Katso uimahallien tarkemmat tiedot niiden omilta sivuilta.

Kuntosalit

Jyväskylän kaupungin liikuntapalveluilla on tarjolla myös useita kuntosaleja. Molempien uimahallien yhteydessä toimivat kuntosalit sekä Monitoimitalon ja Kuokkalan graniitin kuntosalit ovat monipuolisia ja hyvin varusteltuja. 

AaltoAlvarin kuntosali, osoite Pitkäkatu 2, 40720 Jyväskylä
Wellamon kuntosali, osoite Savonmäentie 7, 40800 Jyväskylä
Monitoimitalon kuntosali, osoite Kuntoportti 3, 40700 Jyväskylä
Kuokkalan Graniitin kuntosali, osoite Pohjanlahdentie 12, 40520 Jyväskylä

Uimahallien kuntosaleilla on tarjolla myös Ohjaaja paikalla -vuoroja. Näillä vuoroilla voit tulla kysymään opastusta laitteisiin, vinkkejä kuntosaliharjoitteluun tai muuta kuntosaliharjoitteluun liittyvää asiaa liikunnanohjaajilta. Liikunnanohjaajat ovat kuntosalilla paikalla vuorojen ajan. Vuoroille ei tarvitse varata erikseen aikaa eikä opastuksesta tule lisämaksua.

Kuntosalien Kipinä-etu

Monitoimitalon ja Kuokkalan Graniitin kuntosalilla voi käydä vuodessa maksutta 5 kertaa.
Uimahallissa ja sen yhteydessä olevalla kuntosalilla (AaltoAlvari, Wellamo) voi käydä maksutta vuoden aikana yhteensä 5 kertaa. Käyt sitten uimassa tai uimahallin kuntosalilla, 'veloittaa' se Kipinä-kortilta yhden käyntikerran. 

Kassalle tarvitset mukaan vain Kipinä-kortin sekä kuvallisen henkilöllisyystodistuksen.

Lasten ja nuorten liikunta

Lasten LiikuntaVeturi

LiikuntaVeturi on 9-12-vuotiaiden lasten oma maksuton liikuntatuote. LiikuntaVeturi tarjoaa eri puolilla Jyväskylää järjestettäviä ryhmiä, joihin osallistuminen vaatii lapselta ainoastaan hitusen uteliaisuutta. Aiempaa kokemusta mistään liikuntalajista ei tarvitse olla. Osaan ryhmistä tulee ilmoittautua ennakkoon netissä. Ohjelmassa on myös toimintaa johon tullaan ilman ilmoittautumista yhdessä aikuisen kanssa.

Katso lisätietoa LiikuntaVeturin ryhmistä ja aikatauluista 

Nuorten LiikuntaLaturi

LiikuntaLaturi on 13-19-vuotiaille jyväskyläläisille nuorille tarkoitettu liikuntatuote. Se on maksuton ja tarjolla on kymmeniä liikuntavuoroja eri lajeista ympäri Jyväskylää. Osallistumiseen ei tarvita ennakkoilmoittautumista, se ei ole sitovaa, eikä vaadi aiempaa kokemusta. Ryhmissä vetäjinä ovat osaavat ja innostavat ohjaajat ja sinulla on mahdollisuus kokeilla vain yhtä lajia tai kiertää kaikki vuorot.

Katso lisätietoa LiikuntaLaturin ryhmistä ja aikatauluista 

Liikuntaryhmät

Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut järjestävät jyväskyläläisille useita maksuttomia liikuntaryhmiä. Katso lisätietoja kaupungin järjestämistä maksuttomista ja maksullisista ohjatun liikunnan ryhmistä ohjatun liikunnan sivuilta.

Wire liikuntaryhmät työttömille työnhakijoille

Maksuttomat Wire-liikuntaryhmät ovat tarkoitettu kaikille Jyväskylän työ- ja elinkeinotoimiston työttömille työnhakijoille. Ryhmät ovat terveyttä, sekä työ- ja toimintakykyä ylläpitäviä ja edistäviä liikuntaryhmiä, joihin voi ilmoittautua paikan päällä koko kauden. Poikkeuksena ennakkoilmoittautuminen Vesivoimisteluun muiden Wire-liikuntaryhmien yhteydessä, joissa maksu on 3€/kerta Aaltoalvarissa.

Wiren matalan kynnyksen vakioliikuntaryhmiä ovat kuntojumpat, ohjatut kuntosaliryhmät, venyttely- ja rentoutusryhmät sekä vesivoimistelu. Ryhmissä saa tietoa lisäksi muun muassa työttömien terveystarkastuksista sekä terveyttä ja työllistymistä tukevista palveluista, kuten tuetuista lomista ja kuntoutuskursseista.

Lisätietoa ja aikataulut osoitteesta löydät Wire-ryhmien omilta sivuilta.

Mieli Virkeäksi -liikuntaryhmät

Mieli Virkeäksi – liikuntaryhmät ovat tarkoitettu mielenterveyskuntoutujille. Ryhmien tavoitteena on tarjota terveyttä, toimintakykyä ja hyvinvointia edistävää liikuntaa sekä saada oman terveytensä kannalta riittämättömästi liikkuvia mukaan liikuntaryhmätoimintaan. Ryhmät tarjoavat iloa ja virkistystä sosiaalisessa vertaisryhmässä. 

Maksuttomiin matalan kynnyksen ryhmiin ilmoittaudutaan paikan päällä koko kauden ajan. Mieli Virkeäksi ryhmät järjestetään yhteistyössä Jyväskylän kaupungin liikuntapalveluiden ja Kello Ry:n vertaisohjaajien kanssa.

Lisätietoa tarjolla olevista liikuntamuodoista ja aikatauluista löydät Mieli Virkeäksi ryhmien sivuilta

Matalan kynnyksen liikuntaa asuinalueilla

Vertaisohjattujen liikuntaryhmien ja – porukoiden toiminnassa korostuvat iloinen tekeminen sekä rento yhdessäolo. Liikuntamuodot ovat helppoja aloittelijoille ja mukaan toimintaan ovat tervetulleita kaikenikäiset ja – kuntoiset miehet sekä naiset. Ryhmissä ei ole osallistumismaksua (poikkeuksena kuntosaliryhmät).

Lisätiedot ryhmistä ja aikataulut Vertaisohjatut liikuntaryhmät

Monikulttuurinen liikunta

Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut tarjoavat maksutonta liikuntaa ja liikuntaryhmiä maahanmuuttajille eri lajeissa. Liikunnan avulla on mahdollista edistää terveyttä, saada ystäviä, iloa ja hyvää oloa elämään sekä myös oppia kieltä. Ohjelmassa on ollut muun muassa uimakouluja, jalkapalloa ja naisten kuntojumppaa. 

Lisätietoa kursseista ja aikatauluista Monikulttuurisen liikunnan sivuilta

 

Liikuntaneuvonta

Jyväskylän kaupungin liikuntapalveluiden toteuttama maksuton liikuntaneuvonta on tarkoitettu kaikenikäisille jyväskyläläisille, jotka liikkuvat terveytensä ja hyvinvointinsa kannalta riittämättömästi. Liikuntaneuvontakäynneillä on mahdollisuus keskustella liikunnan yhteydestä oman terveyden ylläpitämiseen, saada tukea liikunnan aloittamiseen ja oman lajin löytämiseen sekä tietoa monista liikuntamahdollisuuksista ja –paikoista. 

Ajan liikuntaneuvontaan voi varata itse tai tulla sairaanhoitajan, terveydenhoitajan tai lääkärin lähetteellä. Liikuntaneuvojina toimivat erityisliikunnanohjaajat, joilla on fysioterapeutin koulutus. 

Lisätietoa liikuntaneuvonnasta 

Asiasanat: