Nuorten uimaopetus

Lisätietoja

Minni Ukonsaari, palveluesimies
p. 014 266 0783, minni.ukonsaari[at]jkl.fi

Nuoret ovat tervetulleita aikuisten uintikursseille. Liikuntapalvelut järjestää aikuisten uintikursseja Jyväskylässä syksystä kevääseen. Aikuisille on tarjolla alkeis- ja alkeisjatkokursseja sekä krooliuinnin, rintauinnin ja selkäuinnin tekniikkauintikursseja. Lisäksi on mahdollista osallistua eri tekniikoiden ja uinnin käännösten lyhytkursseille. Kysynnän mukaan on mahdollista järjestää myös räätälöityjä uintitekniikkakursseja ja yksityistunteja.

Alkeisuintikurssi

Alkeisuintikurssi on tarkoitettu uimataidottomille henkilöille. Taustalla voi olla vedenpelkoa tai aiemmin tapahtunut ”läheltä piti”-tilanne. Kurssilla edetään jokaisen kurssilaisen omaan tahtiin veteen totuttautumisesta alkaen. Opetus etenee uinnin alkeiden mukaan kastautumiseen, kellumiseen, liukumiseen sekä alkeisuinteihin. Tavoitteena on saavuttaa vesirohkeus ja oppia alkeisuintia. Opetus tapahtuu matalassa opetusaltaassa. Kurssille mahtuu mukaan 10 henkilöä. Kurssin kesto on 8 x 1h ja se maksaa 89€. Jyväskyläläiset yläkoululaiset pääsevät alkeiskurssille ilmaiseksi. Ilmoittautuminen silloin suoraan Minni Ukonsaarelle.

Alkeisjatkokurssi

Alkeisjatkokurssin tavoitteena on vahvistaa alkeisuimataitoa, oppia oikeanlaista uintitekniikkaa ja kurssin lopussa pystyä uimaan syvässä vedessä. Alkeisjatkokurssille voi tulla vaikka ei ole käynytkään alkeiskurssia, jos uinnin alkeistaidot ovat hallussa (kastautuminen, kelluminen, liukuminen, alkeisuinti). Opetus tapahtuu pääsääntöisesti matalassa altaassa. Kurssille mahtuu mukaan 12 henkilöä. Kurssin kesto on 8 x 1h ja se maksaa 89€. Jyväskyläläiset yläkoululaiset pääsevät alkeisjatkokurssille ilmaiseksi. Ilmoittautuminen silloin suoraan Minni Ukonsaarelle.

Krooliuinnin (vapaauinnin) tekniikkakurssi

Krooliuinnin tekniikkakurssin tavoitteena on opetella krooliuinnin oikeanlainen tekniikka kokonaan. Toiveiden mukaan voidaan myös opetella uinnin käännökset ja startit. Kurssille tulo edellyttää uimataitoa syvässä vedessä. Opetus tapahtuu 50m altaan matalassa päässä. Kurssille mahtuu mukaan 12 henkilöä. Kurssin kesto on 8 x 1h ja se maksaa 89€.

Rintauinnin tekniikkakurssi

Rintauinnin tekniikkakurssin tavoitteena on opetella oikeanlainen rintauinnin tekniikka alusta loppuun. Rintauinnin tekniikkauintikurssille tulijalta edellytetään uimataitoa syvässä vedessä. Opetus tapahtuu 50m altaan matalassa päässä. Kurssille mahtuu mukaan 12 henkilöä. Kurssin kesto 6 x 1h ja se maksaa 69€.

Tunnin mittaiset uinnin lyhytkurssit

Lyhytkursseilla käydään tunnin aikana läpi yhden lajin uintitekniikka alusta loppuun. Lyhytkurssit sopivat henkilöille, joilla on jo jonkinlainen käsitys kyseisestä uintilajista, mutta jotka haluavat parantaa uintitekniikkaansa tai saada uintiaan taloudellisemmaksi. Uimataito on lyhytkursseilla välttämätön. Jokaiselle lyhytkurssille ilmoittaudutaan erikseen ja niihin mahtuu mukaan 12-15 henkilöä/kurssi.

Syksyn ja kevään uintikurssien aikataulut löytyvät aikuisten uimaopetus-sivulta.

Ilmoittautuminen 

Yksityistunnit

Yksityistunnit on tarkoitettu aroille tai vedenpelkoisille henkilöille tai henkilöille, jotka eivät pysty tai osaa uida syvässä vedessä. Yksityistunteja on tarjolla arkisin klo 6.00-16.00 välisenä aikana. Yksityistunnit maksavat 23,50€/1h + sisäänpääsymaksu. Yksityistunteja voi varata osoitteesta minni.ukonsaari[at]jkl.fi tai numerosta p. 014 2660 783.

Lisätietoja

Minni Ukonsaari, palveluesimies
p. 014 266 0783, minni.ukonsaari[at]jkl.fi

Asiasanat: