Muuta kiinnostavaa Jyväskylässä

Koulujen kerhotoiminta

Jyväskylän kaupungin perusopetus järjestää yhteistyössä eri toimijoiden kanssa eri sisältöisiä kerhoja kouluissa. Joukossa on runsaasti myös liikunnallista toimintaa. Koulujen kerhot on tarkoitettu koulun oppilaille ja tiedot löytyvät oman koulun pedanetin etusivulta

Sporttikortti

Jyväskylän kaupungin eskarit sekä ensimmäisen ja toisen luokan oppilaat savat saavat Sporttikortin, joka oikeuttaa kolmeen ilmaiseen harjoituskertaan jyväskyläläisten urheiluseurojen harjoituksissa. Kortilla voi osallistua kolme kertaa saman seuran harjoituksiin tai kolmen eri seuran harjoituksiin kerran. Tavoitteena on auttaa ja helpottaa lasta löytämään itselleen liikuntaharrastus. Harjoitukset, joihin lapsi voi osallistua on koottu Sporttikalenteriin.

Liikuntapeuhula

Liikuntapeuhuloita järjestetään Hipposhallissa ja Monitoimitalon telinesalissa. Siellä pääsee kokeilemaan eri liikuntamuotoja ja temmeltää vapaasti omalla aikataululla. Toiminta on suunnattu alle 10-vuotiaille lapsille. Lue lisää Liikuntapeuhulasta! 

Nuorten Jyväskylä

Nuorten Jyväskylä -sivustolta löytyy, mitä asioita Jyväskylässä voi tehdä ja harrastaa maksutta. Tsekkaa Nuorten Jyväskylän sivuille koottu tarjonta. 

Lomalokki

Lomalokki kokoaa erilaista lapsille ja nuorille suunnattua toimintaa koulujen lomien ajalle. Lomalokkiin on kerätty kaupungin omien toimintojen lisäksi aktiviteetteja laajalta Jyväskylän alueen nuorisotoimijoiden verkostolta sekä muilta kohderyhmälle toimintaa järjestäviltä tahoilta. Tutustu Lomalokin tarjontaan!

Urheiluseurat

Jyväskylässä toimii lukuisia urheiluseuroja, joissa myös lapset ja nuoret voivat harrastaa eri liikuntalajeja. Lisätietoja seuratoiminnasta saa Keski-Suomen Liikunta ry:stä.

Liikuntapaikat ja ulkoilureitit

Jyväskylässä on lähes sata sisäliikuntapaikkaa, lukuisia ulkoliikuntaan tarkoitettuja kenttiä ja puistoja, kaksi uimahallia, ulkokuntosaleja ja runsaasti uimarantoja sekä ulkoilureittejä. Lue lisää!

Leikkipuistot

Jyväskylän kaupungin alueella on yli sata yleistä leikkipuistoa, jotka on kaupunkilaisten vapaassa käytössä. Leikkipuistoista lisätietoja.

Kipinä-kortti

Kipinä on Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalveluetuus, jota tarjotaan Kipinä-edussa mukana olevien sosiaali-, työllisyys- sekä terveyspalveluiden asiakkaille. Etuuden saajille mahdollistetaan osallistuminen tiettyihin kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalveluihin maksutta tai alennetulla osallistumismaksulla. Kipinän avulla pyritään mahdollistamaan kulttuuri- ja liikuntaelämyksiä kaikille taloudellisesta tilanteesta riippumatta! Lue lisää.

Sporttikummi

Liikkumisen riemua, auttamisen iloa ja onnistumisen hetkiä. Pelastakaa Lasten Sporttikummitoiminnan tavoitteena on kannustaa 4-17-vuotiaita lapsia ja nuoria mielekkääseen vapaa-ajan tekemiseen, liikkumiseen ja harrastamiseen yhdessä Sporttikummin kanssa. Sporttikummi on vapaaehtoinen aikuinen, joka tapaa lasta säännöllisesti ja tukee liikuntaharrastuksissa. Lue lisää Sporttikummitoiminnasta!

Lainattavat liikuntavälineet ja kausikortit

Keski-kirjastosta voi lainata muun muassa frisbeegolfkiekkoja, kahvakuulan tai luistimet. Välinelainaus toimii, kuten minkä tahansa aineiston lainaaminen. Tarjolla olevia välineitä voi selata kirjoittamalla aineistohakuun "liikuntavälineet". Verkkokirjastoon pääset tästä.

Joulukuusta 2019 alkaen Jyväskylän pääkirjastosta on voinut lainata kausikortteja yhteistyöseurojen otteluihin. Korttien saatavuustiedot voi tarkistaa Verkkokirjastosta hakusanalla ”kausikortti”. Lue lisää lainattavista kausikorteista