Lajiesittelyt

  • Päälle joustavat, rennot vaatteet
  • Osaan lajeista tarvitset lisäksi sisäliikuntaan sopivat kengät (ei ulkokengillä sisätiloihin)
  • Tarvittavat liikuntavälineet löytyvät paikanpäältä

BaILO

Uusi monipuolinen tanssitunti, jossa yhdistyvät vauhdikkaat tanssimuuvit sekä tehokkaat lihaskuntoliikkeet. Musiikista saadaan huikea fiilis tehokkaaseen treeniin. Tunti on Palokan Ilon oma ryhmäliikuntatunti, jonne 13–19-vuotiaat pääsevät mukaan maksutta. Ryhmä on nuorille ja aikuisille.

Balanssi

Monipuolinen kehonhuoltotunti, jossa kehitetään kehonhallintaa, tasapainoa, voimaa ja liikkuvuutta. Tunti rauhoittaa niin kehoa kuin mieltäkin. Tunti on Palokan Ilon oma ryhmäliikuntatunti, jonne 13–19-vuotiaat pääsevät mukaan maksutta. Ryhmä on nuorille ja aikuisille.

Höntsäpalloilu

Vuorolla liikutaan ja pelaillaan yhdessä monipuolisesti osallistujien omia toiveita kuunnellen. Syke nousee ja hikikin voi tulla, mutta hauskaa pidetään ja liikunnan ilo on pääasia. Sopii kaikille liikkumisesta ja pelailusta innostuneille.

Katutanssi

Katutanssitunnilla rakennetaan pieniä koreografioita sekä tutustutaan tansseille ominaiseen vartalonkäyttöön. Tuntien koreografiat saavat vaikutteensa dancehallista, reggaetonista sekä streetistä. Tuntiin kuuluu aina alkulämmittely, tanssiosuus sekä lopuksi pieni jäähdyttely ja venyttely. Katutanssitunti soveltuu kaikille kiinnostuneille, aiempaa tanssikokemusta ei tarvita. Mukaan iloinen ja avoin mieli sekä päälle rennot vaatteet ja jalkaan tanssiin / sisäliikuntaan sopivat kengät.

Keilailu

Vuorolla tutustutaan keilailuun ja keilailun käyttäytymissäännöstöihin. Ohjaajilta voit kysyä keilailusta ja seuratoimintaan mukaan tulemisesta ja eihän sitä tiedä, vaikka innostuisit kilpakeilailusta. Kengät ja pallot jaossa paikanpäällä. Ohessa linkki, jossa voi ennakkoon käydä tutustumassa keilailutekniikkaan: www.keilailu.fi/ennenkuinaloitat.php

Kendo

Kendo on japanilainen budolaji, jossa harjoitellaan japanilaisen miekan käyttöä perinteisten japanilaisten suojavarusteiden avulla. Harjoituksissa opetellaan käyttämään japanilaista miekkaa, erilaisia tekniikoita ja liikkumistapoja. Harjoituksissa ei tarvita aiempaa kokemusta eikä kenkiä. Tunti on  Ryutokain oma tunti, jonne 13–19-vuotiaat pääsevät mukaan kokeilemaan maksutta. 

Kuntonyrkkeily

Kuntonyrkkeily on vauhdikas ja monipuolinen kuntoilulaji, jossa saa hyvin hien virtaamaan! Tunneilla käydään läpi nyrkkeilyn perustekniikoita, tehdään pariharjoituksia pistarihanskoilla ja erilaisia lihaskuntoliikkeitä. Opettelemme eri lyöntejä, väistöjä ja liikkumista sekä yksin että pareittain. Mukaan tarvitset vain mukavat reenivaatteet, sisäliikuntakengät (ei ulkokenkiä), juomapullon ja halutessasi pienen hikipyyhkeen. Nähdään tunneilla!

Kuntosali

Tervetuloa kokeilemaan kuntosaliharjoittelua. Voit harjoitella omaan tahtiin mutta paikan päällä on myös ohjaaja, jolta saat vinkkejä ja apua eri lihaskuntoliikkeisiin. Voit tulla yksin tai kavereiden kanssa, kaikille riittää tilaa! Jalkaan sisäliikuntaan sopivat kengät (ei ulkokenkiä)! Kuntosalilla voi treenata vain ilmoitetun ajan, jolloin paikalla on myös ohjaaja!

Pehmomiekkailu

Vuorolla tutustutaan liikunnallisuutta painottaen miekkailun perusteisiin. Osallistujien omia liikunnallisia oivalluksia tukeva ohjaus perustuu eurooppalaisen miekkailun perinteeseen.
Lajissa käytetään toisinaan myös muita välineitä esim. kilpiä. Voit käyttää harjoituksissa si-säpelikenkiä tai olla ilman. Ohjaajalla on jaossa tunnilla tarvittavat välineet.

Salibandy

Tule pelaamaan salibandyä mukavassa porukassa. Mukaan tarvitset sisäliikuntaan sopivat vaatteet ja sisäliikuntaan sopivat kengät. Vuorolla kehitämme lajitaitoja ja pelaamme paljon. Laji sopii hyvin niin tytöille kuin pojille. Oman mailan voi ottaa mukaan, mutta mailoja löytyy myös ohjaajalta. Tervetuloa!

Uinti

Omatoiminen uintivuoro. Nuoren tulee osata liikkua itsenäisesti uimahallissa ja hänen tulee todistaa ikä tarvittaessa kassalla, Uimataito on välttämätön. Normaali 3 tunnin uintiaika. Jos sinulla on kysyttävää uintiin liittyen, niin nykäise uinninvalvojaa hihasta!